3 tot 6 keer gratis reizen met het Openbaar Vervoer!

doorAlexander

3 tot 6 keer gratis reizen met het Openbaar Vervoer!

Openbaar vervoerLet op: De informatie op deze pagina bevat een uitleg over lekken in het OV-chipkaart systeem. Gebruikmaken van deze lekken is strafbaar.

Deze tip werkt voor iedereen, of jij nu 8 bent, 80 of een andere leeftijd, den deze tip is kinderlijk eenvoudig. Het werkt dankzij de poortjes die vervoerders als NS en diverse andere grote partijen in gebruik hebben genomen. De bedrijven moeten klantvriendelijk overkomen, waardoor de website Uitcheckgemist in het leven is geroepen.

Voor een gemiste check-in kan je ook terecht op die site, behalve bij de Nederlandse Spoorwegen, die verplichten de reiziger telefonisch contact op te nemen. Nadelig, en daarom werkt deze truc minder goed bij NS dan bij andere vervoerders. Toch kan je het ook 3 keer per jaar toepassen op (lange) treinreizen.

Hoe reis je 3 keer per jaar gratis?

Om te beginnen, deze truc werkt alleen bij een eindstation met poortjes, of wanneer jij voor langere tijd bij het eindstation verblijft. Per OV-chipkaart mag je van NS 3 keer per jaar “vergeten” uit te checken. Dat is de truc waar we hier gebruik van gaan maken.

Iedere serie poortjes heeft een groene knop. Een druk op de knop opent alle poortjes zodat jij door kunt lopen zonder uit te checken. Natuurlijk kan je ook achter iemand aanlopen en op die manier niet uitchecken.

Bij de terugreis check je in en aan het einde van de reis check je opnieuw niet uit.

Binnen enkele dagen zie je op de website Uitcheckgemist.nl de vergeten check-outs, je voert bij het begin en eindstation hetzelfde station in en krijgt het volledige instaptarief vergoed. Je hebt niets verkeerd gedaan, je hebt namelijk gewoon ingecheckt en hebt daarmee een geldig vervoerbewijs voor de reis.

Hoe kan je vaker goedkoop reizen?

Vanaf dinsdag reis ik dagelijks tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Sloterdijk. Mijn opdrachtgever vergoed weliswaar mijn OV-abonnement, ik bespaar het liefst alsnog maximaal. Zeker de eerste dagen, als ik mijn abonnement nog niet heb.

De truc heb ik nu 1 keer toegepast bij NS en kan ik dus nog voor mijn reizen dinsdag toepassen. Omdat het gaat om 2 enkele reizen ben ik daarmee mijn 3 kansen kwijt. Daarna zou ik hetzelfde kunnen doen met nieuwe OV-chipkaarten, alleen blijft het saldo dan wel steeds op de kaart staan.

Per OV-chipkaart is het mogelijk om 3 keer per jaar gratis te reizen met NS en 3 keer per half jaar met de overige OV-bedrijven. Zeker iets om over na te denken en te gebruiken.

Wil jij meer van dit soort tips? Kom naar het jaarlijkse “Geheimen van een budget” evenement in september. Voor verdere vragen neem je gewoon contact op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

  3 reacties tot nu toe

  HansGeplaatst op8:07 pm - mei 25, 2018

  Ik vind het ergens wel verontrustend dat een budgetcoach klanten van OV-bedrijven aanspoort om de wet te overtreden. Volgens twitter alleen maar omdat deze coach iets tegen de chipkaart heeft.

  Dit is geen budgetcoaching, dit is ‘hoe beland je in voorarrest voor fraude en misbruiken voorzieningen, spoedcursus’

  NIET oké.

   AlexanderGeplaatst op8:46 pm - mei 25, 2018

   Dankjewel voor jouw mening, Hans!

   Deels deel ik jouw mening, echter zijn de datalekken tussen de OV-bedrijven en TLS dusdanig ernstig en is het systeem nu eenmaal lek dat daar iets aan moet gebeuren. Ik sla hiermee 2 vliegen in 1 klap. Ik help mensen om voordelig te reizen en ik spoor de OV-bedrijven aan om problemen op te lossen.

    HansGeplaatst op11:00 pm - jun 8, 2018

    Alexander,

    Ik begrijp je frustratie rondom de datalekken maar ik raad je van harte aan de oplossing daarvan over te laten aan de daartoe bevoegde instanties.

    Ik heb je bericht in ieder geval veilig gesteld en ik ga daar eerdaags aangifte van doen bij de politie. Mensen oproepen de wet te overtreden is fout en het maakt je geen haar beter dan de OV bedrijven die je noemt!

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Direct hulp? WhatsApp