700 euro besparen in 12 minuten…

doorAlexander

700 euro besparen in 12 minuten…

700 euro besparenNikki en ik leven van 1417,35, zijnde de bijstandsnorm. Mijn doel is dat bedrag omlaag te krijgen naar 1000 euro de komende 2 jaar. Daarvoor moet ik nog heel wat geld besparen. De grootste besparing zit in de aflossing van de hypotheek. Wanneer ik de 5,3% hypotheekrente omlaag kan krijgen naar 0 houd ik meer geld over.

In deze blog ga ik uitleggen welke stappen ik persoonlijk heb ondernomen om kosten te besparen. Ik leg letterlijk uit hoe jij binnen 12 minuten 700 euro kunt besparen. Sommige acties zijn meteen uit te voeren, sommige doen er iets langer over door lopende contracten.

Na het lezen van deze blog (2 minuten) kan je alle stappen binnen 10 minuten uitvoeren, zo kom ik aan de 12 minuten om 700 euro te besparen!

Waar kan ik zoal op besparen om aan 700 euro te komen?

De grootste kostenpost voor een gemiddeld huishouden (naast huur of hypotheek) is de energierekening. Via VanDijl.ga/gaslicht heb ik mijn energierekening verlaagd van 70 naar 38 euro, de eerste 384 euro besparing. Omdat de energierekening bij veel mensen hoger is kan deze besparing alleen al 700 euro opleveren.

Dan de telefoonrekening. Via VanDijl.ga/simpel is het nu mogelijk om onbeperkt te bellen voor 5 euro per maand, de eerste 6 maanden kosten zelfs slechts 1 euro per maand. Met de gemiddelde telefoonrekening van 30 euro een besparing van 300 euro per jaar.

De laatste 26 euro kan worden bespaard op de boodschappen. Vergelijk wekelijks de aanbiedingen en koop in bulk waar mogelijk. De Op=Op Voordeelshop en Action hebben regelmatig leuke acties en aanbiedingen. De bonus van Albert Heijn heeft ook vaak hele goede deals.

Tot slot, het combineren van Bonus en 35% korting door later op de dag inkopen te doen helpt ook om enorm veel geld te besparen. Als voorbeeld heb ik kort geleden appelflappen gekocht die waren afgeprijsd van bijna 2 euro voor onder de 50 cent!

Wil jij meer tips en advies? Beantwoord de vragen via VanDijl.ga/quiz en plan daarna een afspraak met mij in.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp