90% of meer van de Nederlanders geeft te veel geld uit!

doorAlexander

90% of meer van de Nederlanders geeft te veel geld uit!

In Nederland leeft 90% van de bevolking op basis van 0 euro aan het eind van de maand. Ik maakte mij daar persoonlijk ook schuldig aan. Hierdoor heb ik nog altijd een hypotheek, waar in 10 jaar tijd maar 300 euro van is afgelost.

Inmiddels heb ik mijn leven gebeterd. Al mijn schulden (anders dan mijn hypotheek) zijn afbetaald, mijn zorgverzekering betaal ik in 1 keer om zo zonder schuld 2018 door te lopen. Zakelijk staat mijn rekening er goed voor en privé heb ik geen inkomen. Het enige geld wat binnenkomt is uit investeringen. Geen inkomstenbelasting dus!

In deze blog geef ik uitleg over hoe jij ook een budget kunt opstellen en nooit meer zorgen hoeft te maken over financiële problemen.

Hoe voorkom jij schulden op latere leeftijd?

Hoe oud jij bent maakt niet uit. Leer van mijn fouten, zodat jij ze zelf niet hoeft te maken.

Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. Stel een budget samen waarmee je minimaal 15% van jouw geld overhoud aan het eind van de maand. Bespaar door geen duur iPhone abonnement af te sluiten. Ik betaal 7,50 per maand voor mijn telefoonabonnement! Ga pas uit eten als je geld over hebt, vergelijk supermarkten, koop en eet gezond!

De 15% gebruik je natuurlijk eerst om schulden af te lossen en daarna om opzij te zetten om minimaal 3 tot 6 maanden levensonderhoud als reserves te hebben. Daarna zet je 15% opzij voor jouw pensioen. Ook als je net uit de schoolbanken komt, zet het opzij.

Leven op 15% minder dan jouw inkomen doet wonderen. Ik betaal (dankzij een schuldenvrij leven) binnen 5 jaar mijn hypotheek af, verhuur daarna mijn huis voor een extra inkomen en koop een nieuw huis om in te wonen. Mogelijk wel weer met een hypotheek, maar ook die is in 5 tot 10 jaar af te lossen.

Kan Alexander helpen met het opstellen van een budget?

Absoluut! Beter nog, jij betaalt mij pas als jij genoeg geld hebt om dat te doen! De richtprijs is 25 euro per maand voor een periode van 24 maanden. Jij bent echter tot niets verplicht en wij huren geen incassobureau in wanneer jij besluit om niet te betalen. Jij betaalt omdat jij er zoveel beter van bent geworden.

Wil jij gebruikmaken van Alexander van Dijl International Budgetbeheer? Klik hier en maak een gratis, vrijblijvende afspraak.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.