Aankoop doen? Betaal direct cash!

doorAlexander

Aankoop doen? Betaal direct cash!

Sinds Nikki en ik zijn begonnen met ons nieuwe budget houden wij ruim 500 euro per maand extra over! Gewoon door net even wat slimmer met geld om te gaan. Het gaat er niet om dat wij luxe dingen achterwegen laten, maar juist slimmer omgaan met iedere euro die wij te besteden hebben.

Een van de belangrijkste dingen en snelste manier om serieus geld te besparen is aankopen doen met contant geld. Willen wij iets kopen? Dan betalen wij direct (nooit op betaling achteraf) en lenen om iets te kopen doen wij al helemaal niet.

Waarom werkt cash beter dan PIN?

Iedere keer dat je een bankbiljet of muntgeld overhandigd krijg je het gevoel dat je iets kwijt raakt om iets terug te krijgen. Dat gevoel wordt bij PIN betalingen niet geactiveerd. Hierdoor is het met PIN veel makkelijker om geld uit te geven dan met papiergeld.

De extra handeling werkt daar ook aan mee. Om geld op te nemen moet je immers al naar een automaat gaan om vervolgens het geld weer te overhandigen bij de kassa.

Wat dan als ik 30 dagen rentevrij kan lenen?

Feitelijk is dat hetzelfde verhaal. Hier krijg je ten eerste het pijn gevoel niet. Daarbij betalen veel mensen de schuld pas na de 30 dagen. Hierdoor wordt dus meer geld uitgegeven dan wat mensen feitelijk kunnen betalen en worden mensen ook nog geconfronteerd met extra rente en kosten.

Vanuit Alexander van Dijl International Budgetcoaching help ik mensen om uit de schulden te komen. Daarbij is het doel uiteindelijk om schulden volledig te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Heb jij persoonlijk advies of informatie nodig? Neem dan gerust even contact op of plan direct een afspraak in om zo meer te weten te komen over mijn bewezen 7-stappenplan voor een schuldenvrij leven!

Een afspraak is gratis en vrijblijvend. Ik bereken pas kosten nadat de problemen zijn opgelost!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp