Abonnement afsluiten, waar moet je op letten?

doorAlexander

Abonnement afsluiten, waar moet je op letten?

Als budgettrainer wil ik jou helpen bij een abonnement afsluiten. Want waar moet jij nu precies op letten? Daarover geef ik in deze blog uitleg.

Direct een abonnement afsluiten? Klik hier!

In het boek: “Geheimen van een budget” geeft ik tips voor bijvoorbeeld het beste telefoonabonnement, de goedkoopste internetprovider en meer tips. Het is zeker in deze tijd van groot belang dat jij slimmer met geld om leert gaan. Het gaat zelfs zo ver dat ik op LinkedIn een reactie kreeg van een budgetcoach die op voorhand al schrijft: “Binnen 7 jaar hypotheekvrij lijkt me wat al te optimistisch!”.

abonnement afsluiten

Dat komt van een bewindvoerder en mentor. Juist om die reden is het zo belangrijk om met Alexander van Dijl: Budgettrainer te spreken als jij van de schulden af wil.

Kijk welk abonnement afsluiten handig is! Klik hier!

Dat iemand die zich een bewindvoerder en mentor noemt op voorhand al schrijft dat binnen 7 jaar een hypotheek aflossen te optimistisch is verbaast mij. Ook is dat precies de reden dat ik uit die wereld ben gestapt en besluit om mensen echt te helpen. Neem gerust contact op met vragen die jij hebt.

Welk verschil kan een abonnement afsluiten maken?

In dit deel van de blog ga ik jou helpen met een berekening. Ik reken ruim om te laten zien dat binnen 7 jaar een hypotheek aflossen gewoon mogelijk is.

Voor deze berekening ga ik uit van een hypotheek van 200.000 euro en een netto inkomen van 2500 euro per maand. Een goed inkomen, dus een iemand met een iPhone met onbeperkt data en bellen voor 50 euro per maand. Internet, TV en bellen bij Ziggo met wat extra zenders voor 100 euro per maand. Energierekening van 200 euro per maand en natuurlijk de boodschappen 500 euro per maand. Dan nog de verplichte kosten zoals gemeentebelasting van 150 euro per maand, waarvoor een abonnement afsluiten niet mogelijk is, en je zit op een totaal aan vaste kosten van 1000 euro per maand. Blijft 1500 euro per maand over in het meest gunstige geval op af te lossen.

In totaal dus minimaal 133 maanden, dus 10 jaar. Dat is op zich al snel, maar ik schreef 7 jaar, dus daar moet meer afgelost worden. In maanden is dat 84 maanden. Dat komt neer op 2380 per maand. Ik leg uit hoe dat eenvoudig te doen is met dit salaris.

In eerste instantie lijkt het natuurlijk onmogelijk, daarom beginnen we met het verlagen van kosten. Ga bijvoorbeeld (zoals ik ook in mijn boek schrijf) een abonnement afsluiten bij een goedkopere internetprovider. Internet en TV kan ook veel goedkoper, en vast bellen is niet nodig. Meteen al 100 euro per maand bespaard. De overstap van energie is dan ook een stap die jaarlijks gezet kan worden, scheelt ook veel geld.

Maar dan voor extra inkomen, want dat is wel nodig. Denk hierbij eens aan:

  • Het verhuren van een kamer (500 euro per maand).
  • In de avonduren pizza bezorgen (250 euro per maand).
  • Een betere baan vinden (500 euro per maand).
  • Het complete huis verhuren en zelf in hostels gaan slapen (3000 euro per maand).

Ik ga wat extreem, maar het laat wel gewoon zien dat er mogelijkheden zijn. Dat is juist waarom ik als budgettrainer jou kansen kan geven die een budgetcoach of bewindvoerder jou niet kan bieden.

Direct een afspraak inplannen met de budgettrainer? Klik hier!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp