Armoedebestrijding? Wat mij betreft, een betere opvoeding!

doorAlexander

Armoedebestrijding? Wat mij betreft, een betere opvoeding!

armoedebestrijdingVolgens de rijksoverheid is armoedebestrijding een “…complex en relatief begrip…“. Deze blog lost het armoedeprobleem op!

Het gaat helemaal niet om armoedebestrijding achteraf, maar om opvoeding vooraf! Het probleem zit hem ook niet in te weinig geld binnenkrijgen, maar in het maken van onverstandige keuzes.

Hier in de gemeente Utrecht, waar ik als budgettrainer woon in de wijk Overvecht, zijn er enorm veel extra’s te verkrijgen voor mensen in de bijstand. Zoveel dat het erg lucratief kan zijn om voor bijstand te kiezen en niet voor een baan. Er zijn uiteindelijk 3 organisaties die zorgen voor schulden:

  1. Belastingdienst: Met stip op nummer 1! Deze organisatie helpt jou aan “toeslagen”, waarbij het erg makkelijk is om geld te krijgen. Jaren later kunnen ze echter nog terugkomen en jou verzoeken geld terug te betalen. Dat is geen keuze, als de belastingdienst geld wil krijgt de belastingdienst geld.
  2. Banken: Inmiddels een verplicht onderdeel van het geld wat wij hebben. Het grootste verdienmodel is rente. Niet de lage rente die jij krijgt op jouw spaarrekening, maar de hoge rente die jij betaalt op jouw schulden. Dat MOET anders!
  3. Grote bedrijven: Denk aan Wehkamp, T-Mobile, Ziggo, Fit for Free! Allemaal bedrijven die betaling achteraf mogelijk maken. Allemaal bedrijven die het mogelijk maken om een contract af te sluiten waarbij jij vooraf niet altijd realiseert hoeveel geld jij uiteindelijk uit gaat geven.

Om armoedebestrijding op de juiste manier toe te gaan passen moeten we ervoor zorgen dat mensen niet meer in de klauwen van deze organisaties terecht komen.

Hoe kan armoedebestrijding juist worden toegepast?

Onderwijs! Dat is het enige woord wat nodig is! Als we vanaf jonge leeftijd onderwijzen dat we slim met geld om moeten gaan komt alles goed. We kunnen beter investeren in Grant Cardone die praat over geld, waar de overheid en het onderwijssysteem uitlegt dat we tijd moeten ruilen voor geld.

Ik werk parttime bij IKEA om te laten zien hoe zelfs daarmee extreem veel geld verdient kan worden. Iedere euro die ik daarvan binnen krijg gaat naar een spaarrekening voor het doel om binnen 1 1/2 jaar 10.000 euro opzij te zetten. Niet alleen gaat dat lukken, er gaat nog veel meer geld aankomen.

Waar kan jij het beste leren over armoedebestrijding?

armoedebestrijdingDeze man volg ik al jaren. Grant Cardone laat in zijn 10x rule zien hoe jij eenvoudig heel veel extra geld kunt verdienen. Bel 10 mensen uit jouw netwerk per dag. Zorg dat jij contact weet te houden met directieleden van oude werkgevers, teamleiders, iedereen!

Grant Cardone geeft jou uitleg over hoe jij slimmer met geld om kunt gaan. Hij legt letterlijk uit hoe jij zo kunt investeren dat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over geld.

Als budgettrainer help ik jou om geld zo in te richten dat een deel van jouw inkomen passief gaat worden. Deze blog doet precies dat. Fulltime werk in Nederland is 40 uur per week. Dat betekent dat je nog 128 uur per week over hebt! Een beetje slapen is leuk, maar stel dat jij 1 uur per dag gaat bloggen. Dat is precies wat ik doe! Ik schrijf dagelijks tips over slimmer omgaan met geld.

Wat kan ik vandaag voor jou doen? Praat met mij! Neem contact op en zorg dat jij in jezelf investeert!

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp