Asielzoekers zijn klaar voor de WSNP aanvragen!

doorAlexander

Asielzoekers zijn klaar voor de WSNP aanvragen!

asielzoekersNieuwe Nederlanders, buitenlanders, asielzoekers, hoe je het ook noemt, een van de belangrijkste dingen die mensen leren hoe geld komt van de overheid.

Hoewel dit in de essentie klopt, de overheid heeft immers bedacht dat we alles in Euro betalen en dat banken het alleenrecht op geld hebben. Wat echter niet klopt is dat het salaris vanuit de overheid komt. Overleven doen we in Nederland door waarde toe te voegen aan de levens van anderen.

Tijdens mijn training als budgetcoach (waar ik mij van distantieer) heb ik gezien hoeveel potjes een gemeente beschikbaar heeft. Hierdoor komt de focus van een budgetcoach veelal te liggen op het krijgen van meer geld. Dat is dan ook precies wat asielzoekers leren via de Nederlandse instanties.

Waarom dan, zijn asielzoekers klaar om WSNP aan te vragen?

De WSNP is voor mensen die onverstandig met geld om zijn gegaan. Mensen die bijvoorbeeld nooit geld opzij zetten en dan wetens een onverwachte rekening krijgen. Asielzoekers leren precies dat. Je krijgt pakweg 1700 euro per maand met ouders en 2 kinderen. Je bent daarmee arm, dus gaat het moeilijk hebben om rond te komen.

Wij geven ruim onder de 1500 euro per maand uit en sparen enorm veel geld. Dat doen wij omdat wij vinden dat wij zelf verantwoordelijk zijn van ons geld. Dat is ook precies wat asielzoekers bijgebracht zouden moeten worden. 1700 is echt ruim meer dan genoeg om van te leven. Zeker als je dan rekening houdt met het feit dat school gratis is en dat er nog meer potjes beschikbaar zijn voor sportende kinderen, voor uitjes, voor openbaar vervoer.

Mensen met een uitkering zijn zeker niet zielig en ook zeker niet arm. Dat is een keuze. Als budgettrainer werk ik met de harde aanpak die werkt. Ik help mensen UIT de WSNP waar veel instanties mensen juist in de WSNP helpen wegens de onredelijke belangen die daarin een rol spelen.

Wil jij hierover in gesprek? Neem contact met mij op.

Download mijn boek via VanDijl.ga/boek.

#GenietVanHetLeven

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.