Bespaar 20% tot 50% op jouw dagelijkse boodschappen!

doorAlexander

Bespaar 20% tot 50% op jouw dagelijkse boodschappen!

boodschappenIk woon vlakbij een Albert Heijn, Aldi, Lidl, Hoogvliet, Jumbo en iets verderop een Dirk. Welke supermarkt is dan de goedkoopste? Lidl? Aldi? Of kan jij beter jouw boodschappen doen door slim te shoppen?

Inderdaad, geen van deze supermarkten is standaard de goedkoopste. Hoewel Aldi en Lidl veel minder “premium” producten verkopen blijkt dat Albert Heijn bijvoorbeeld veel betere acties heeft.

In deze blog leg ik uit hoe ik mijn boodschappen regelmatig vergelijk om zo de rekening van ruim 150 naar nog geen 90 euro per week te verlagen. We kunnen nog veel meer besparen, maar genieten wel van bepaalde luxes en zullen dat ook blijven doen.

Hoe bespaar jij maximaal op de boodschappen?

Om te beginnen, start met een budget. Voor ons, 90 euro per week. Kijk vervolgens naar de aanbiedingen van de supermarkten bij jou in de buurt. Zelf maak ik daarvoor gebruik van Voordeelmuis.nl om alle aanbiedingen te vergelijken.

Koop groot in. Het verschil tussen “kant-en-klaar” en losse producten is enorm. Een zak aardappelen bij Lidl bijvoorbeeld kost (op het moment van schrijven van dit artikel) 2 euro 69. Koop aardappelpuree bij Jumbo en je betaalt 2 euro 98 per kilo!

Wortelen werken met vergelijkbare berekening. Koop rauwe wortels bij Albert Heijn en betaal 0,87 cent voor 1kg, wie een zak geschrapte wortellen koopt betaalt 1,49 voor 500 gram!

Heb jij meer tips om te besparen op de boodschappen? Deel jouw ervaringen dan met onze lezers!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

  2 reacties tot nu toe

  RinoGeplaatst op7:28 pm - mrt 14, 2018

  Goede tip maar ik zou persoonlijk altijd gaan voor kwaliteit en dus biologisch eten. Want als je biologisch eet, denk je helderder en ben je in staat om meer geld te verdienen. Everything is mindset.

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Direct hulp? WhatsApp