Bespaartip: Koop nooit (meer) op krediet!

doorAlexander

Bespaartip: Koop nooit (meer) op krediet!

Een iPhone X 150 euro plus 55 euro per maand bij een 2-jarig contract. Bij andere providers kost hetzelfde toestel vaak iets meer. Omgerekend komt dat uit op een bedrag van 1470 euro. Hetzelfde toestel los kopen kost 1059 euro zonder abonnement. Een abonnement met 5GB data en onbeperkt bellen kost 240 euro voor de 2 jaar dat het contract loopt.

Een wasmachine kopen op afbetaling kost al snel 100 euro meer. Zelfs een nieuwe bank kopen met 0% rente de eerste 12 maanden kost gemiddeld 100 euro of meer extra. In deze blog leg ik uit hoe jij geld opzij kunt zetten om zo al jouw aankopen te kunnen doen zonder enige vorm van lening.

Bespaartip: Maak een budget!

Veel mensen die ik spreek geven aan geen geld over te houden aan het eind van de maand. Toch blijkt iedereen mogelijkheden te hebben. Het probleem, gebrek aan budget!

Laat ik beginnen met een budget op basis van bijstand. 942,51 + 49,61 vakantietoeslag. In totaal bijna 1000 euro. Daar komt dan nog huurtoeslag bij van 354 bij en de zorgtoeslag van 95 euro per maand bij.

Dan komen de kosten:

  • Huur van een woning: 700 euro per maand.
  • Ziektekostenverzekering: 100 euro per maand.
  • Gas & elektra: 100 euro per maand.
  • Water: 25 euro per maand.
  • Totaal: 925 euro.

Zelfs zonder toeslagen is er ruim voldoende geld over voor andere (noodzakelijke en minder noodzakelijke) uitgaven. Hierbij een overzicht van kosten die veel mensen als noodzakelijk zien:

  • Internet: 30 euro per maand.
  • Mobiel abonnement: 25 euro per maand.

Ook met die kosten erbij is er nog ruim 400 euro per maand over voor eten, drinken en het opbouwen van een toekomst! Geef 300 euro per maand uit aan eten en drinken, dan heb je nog 100 euro over voor het aflossen van schulden of het opbouwen van vermogen.

Ben jij klaar om jouw budget op te gaan bouwen? Plan direct een afspraak in om de mogelijkheden te bespreken! Zelfs bij een laag inkomen kan iedereen vooruit komen!

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.