Bijstand omlaag? Wat mij betreft wel!

doorAlexander

Bijstand omlaag? Wat mij betreft wel!

Bijstand omlaag? Maar het is al zo moeilijk om rond te komen! Dat is de standaardreactie die ik krijg van mensen in de bijstand. Wanneer ik vertel dat een stel ruim 1400 euro krijgt per maand hoor ik van mensen die geen bijstand hebben dat het echt een riant bedrag is.

Bijstand omlaagBeide hebben gelijk, daarom mag de bijstand omlaag en moeten mensen leren slimmer met geld om te gaan. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat mensen ruimer rond kunnen komen met minder geld. Dat is waar ik als budgetcoach voor sta. Wil jij reageren of jouw mening geven? Laat jouw reactie achter onder dit artikel of ga naar de contact pagina op deze site.

Laat ik dan even beginnen met een aantal dingen die iemand in de bijstand niet nodig heeft:

  • De nieuwste smartphone. Ik weet dat een smartphone handig is, maar de Galaxy A5 of de iPhone 6 werkt absoluut prima.
  • Een televisie. Ik leef al jaren zonder televisie en vind het echt zonde van mijn geld om daar een duur abonnement voor af te sluiten.
  • Een dure internetverbinding. Je hebt al internet voor onder de 30 euro per maand. Waarom zou iemand in de bijstand daar extra aan uit moeten / willen geven?
  • Een auto. Voor die enkele keer dat je echt ergens heen moet waar het OV niet heen gaat is een taxi een mogelijkheid. Een auto kost honderden euro’s per maand, iets wat je niet kunt missen vanuit de bijstand.

Waar kan op worden bespaard als de bijstand omlaag gaat?

Om te beginnen, alle vaste lasten. Het is heel goed mogelijk om van 300 euro per maand eten en drinken te kopen. Water komt overigens gewoon uit de kraan, dat kost bijna niets. Luxe frisdrank (als je dat al koopt) is prima te vervangen voor de huismerken van de supermarkt.

Fox Sports en dergelijke betaalde televisiezenders zijn ook absoluut niet nodig. Wil je af en toe een film kijken? Deel een Netflix abonnement zodat je de kosten direct al verlaagt. De luxe nieuwe 52 inch flatscreen heb je echt niet nodig. Een tweedehands via marktplaats doet het prima.

Leef jij in de bijstand of kom jij niet helemaal rond van het geld wat jij nu binnenkrijgt? De budgetcoach helpt jou op weg! Ga naar VanDijl.ga/afspraak om een afspraak met mij in te plannen. De afspraak is gratis en verplicht jou tot niets.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp