Bijstandsnorm: Samen leven voor 1.417,32 euro

doorAlexander

Bijstandsnorm: Samen leven voor 1.417,32 euro

BijstandsnormIn deze blog leg ik uit hoe Nikki en ik een prima leven hebben voor 1.417,32 euro per maand (de bijstandsnorm) en waarom wij dat op die manier aanpakken. Ik leg uit hoe jij heel erg veel geld kunt besparen op bepaalde basiszaken. Vanzelfsprekend ben jij van harte welkom om jou tips te delen of contact op te nemen.

Om te beginnen heb ik een koophuis van 129.000 euro (hypotheek). Ik betaal daar 5,3% rente over, ruim meer dan wat nu normaal is. Wel het bedrag waar ik nu mee ga rekenen. Dit komt neer op 569 euro en 75 cent per maand. Daar komt dan nog 120 euro kosten bij voor de VVE bijdrage.

38 euro is de maandelijkse rekening voor stroom en gas, 35 voor warm water via stadsverwarming. Dan nog 42,50 voor internet via glasvezel (dat kan veel goedkoper) en nog 7,50 voor mobiel bellen. Alles bij elkaar kom ik zo op een bedrag van 812 euro en 75 cent.

Dan nog de verzekeringen. Zorg, inboedel, aansprakelijkheid en nog een reisverzekering. Alles bij elkaar kom ik zo op 1000 euro per maand uit voor de “vaste” lasten. Blijft er 417 euro en 32 cent over voor eten en drinken. Zonder gebruik te maken van toeslagen is er dus prima te leven van de bijstandsnorm.

Waarom leven Nikki en ik van de bijstandsnorm?

Ondanks voldoende inkomsten kiezen wij voor deze levensstijl. De bijstandsnorm is ruim voldoende om van te leven, het geld wat overblijft gebruiken wij om te sparen voor een nieuwe woning. De eerste 20.000 euro staat klaar, persoonlijk ben ik druk bezig om een betaalde baan te krijgen op het gebied van budgetcoaching, waarmee wij samen een hypotheek kunnen krijgen en onze droomwoning in Utrecht te kunnen betalen.

Mijn huidige appartement in Utrecht Overvecht zal voor verhuur worden gebruikt. De verhuuropbrengsten zullen worden gebruikt om de beide hypotheken versneld af te lossen.

Welke tips wil jij nog delen om voor minder geld te leven? Laat jouw reactie achter onder dit bericht of neem contact met mij op.

Voel je ook vrij om mij toe te voegen op LinkedIn.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp