Boodschappen budget, 90 euro per week voor 2!

doorAlexander

Boodschappen budget, 90 euro per week voor 2!

Boodschappen budgetNikki en ik gebruiken een budget zodat wij binnen een aantal jaar mijn hypotheek hebben afbetaald en haar eerste huis kunnen betalen. Omdat een deel van ons budget nu het boodschappen budget is krijgen wij daar ook vragen over. Op die vragen geef ik antwoord in deze blog.

Jij krijgt onder andere uitleg over hoe wij ons budget hebben opgebouwd. Hoe wij de boodschappen bepalen en hoe vaak wij boodschappen doen. Ons inkomen is voldoende en wij hebben geen schulden. Ik zal in deze blog ook mijn tips geven voor het doen van boodschappen als jij wel schulden hebt.

Heb jij vragen over dit onderwerp of wil jij hulp bij het opstellen van jouw budget? Plan een vrijblijvend intakegesprek met mij in. Tijdens dat gesprek gaan wij kijken wat de mogelijkheden zijn om jouw budget te optimaliseren en wat jij kunt doen om meer geld over te houden.

Hoe maak je een boodschappen budget zonder schulden

Zonder schulden heb je iets meer financiële ruimte. Hoe meer geld jij echter opzij zet en investeert, hoe meer jij over zult houden. Wij houden daarom altijd rekening met een realistisch bedrag en reserveren daarbij 10 euro per week voor luxe etentjes. Kleding, reiskosten en spontane uitgaven vallen buiten het boodschappen budget.

90 euro is een bedrag waar wij ruimschoots mee uitkomen. Natuurlijk houden we daarbij wel rekening met acties en aanbiedingen van de supermarkten bij ons in de buurt. Zo heeft Albert Heijn soms betere aanbiedingen dan Lidl. Er zijn zelfs situaties waarbij Albert Heijn de goedkoopste supermarkt is voor het doen van de boodschappen.

Action en Op=Op Voordeelshop zijn ook winkels waar wij regelmatig onze aankopen doen voor onder andere wasmiddel en andere non-food artikelen.

Het boodschappen budget met schulden

Heb jij schulden? Dan gaat jouw budget er anders uitzien. Mijn doel is altijd iedereen binnen 2 jaar geheel schuldenvrij te hebben. Dat is sneller dan wat de NVVK voorschrijft en geeft jou op termijn veel meer financiële mogelijkheden.

Heb jij schulden, dan is mijn advies ook altijd om op alles te bezuinigen. Hoe meer jij bespaart, hoe meer geld jij over zult houden. Hoe meer geld jij over weet te houden, hoe sneller jij van jouw schulden af bent.

Iedere maand dat jij jouw schulden langer vast weet te houden is ook weer een maand extra rente. Dit bedrag kan flink oplopen.

Heb jij schulden en wil jij daar vanaf? Neem dan even contact met mij op!

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp