Budgetcoach: Welke fouten ik heb gemaakt!

doorAlexander

Budgetcoach: Welke fouten ik heb gemaakt!

BudgetcoachIk ben budgetcoach geworden omdat ik genoeg stomme dingen heb gedaan. In deze blog vertel ik graag een paar fouten die ik heb gemaakt. Ik schrijf deze blog omdat het mijn doel is om jou niet dezelfde, of vergelijkbare fouten te laten maken.

Een van de belangrijkste punten is de post. Wanneer jij jouw post iedere dag netjes openmaakt en contact opneemt over betalingsverzoeken heb je mijn grootste fout opgelost. Ik liet post vaak in de brievenbus liggen en heb persoonlijk honderden brieven weggegooid. Er is beslag gelegd op mijn bankrekeningen en flink veel extra kosten berekend. Zonde!

Verder nam ik ook geen contact op met de schuldeisers. Hierdoor konden de incassobureau hun gang gaan.

Wil jij contact met mij opnemen? Ga naar AlexandervanDijl.nl/contact.

Afspraak inplannen om over jouw budget te praten? Ga naar VanDijl.ga/afspraak.

Wat is er gebeurt na de fouten om budgetcoach te worden?

Uiteindelijk zag ik het licht. Toen ik mijn financiën weer op de rit kreeg loste ik in zeer korte tijd al mijn schulden af. Dat is inclusief mijn studieschuld. Mijn laatste schuld is ook mijn grootste schuld, dat is mijn hypotheek. Deze verwacht ik voor 2020 af te lossen.

Leven zonder hypotheek is een fantastische manier om uiteindelijk vermogen op te bouwen. Omdat ik het zelf heb gedaan help ik nu graag meer mensen om hetzelfde te bereiken. Leven zonder schulden, leven met mogelijkheden.

Voor mijn 40e is mijn hypotheek in ieder geval volledig afbetaald. Mijn (veel jongere) vriendin zal ook een huis kopen. Haar hypotheek moet ook voor haar 40e afbetaald zijn. Mijn woning zal worden verhuurd. Mogelijk via airbnb, mogelijk via de “reguliere” verhuurmarkt.

Wat gaat hierna gebeuren?

Wanneer iemand mijn woning huurt komt dat met de voorwaarde dat iemand gaat kijken naar de mogelijkheid om te kopen. Mensen die echt heel graag willen blijven huren mogen dat natuurlijk doen, maar niet in een van mijn woningen.

Helaas verbied de Gemeente Utrecht mij om het huis langer dan 60 dagen per jaar te verhuren als ik het volledige huis verhuur. Kamerverhuur is tegen zeer strenge voorwaarden mogelijk.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.