Budgettrainer: “Betaal altijd vooraf! Voorkom lenen!”

doorAlexander

Budgettrainer: “Betaal altijd vooraf! Voorkom lenen!”

BudgettrainerAchteraf betalen is de basis van schulden bij bedrijven als Wehkamp, Otto en andere postorderbedrijven. Als budgettrainer raad kopen op krediet af!

Er zijn 2 manieren om geld te verdienen. Voor jezelf of voor anderen. Met de huidige 14% rente die Wehkamp vraagt kost iedere euro jou 14 cent per jaar aan rente. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar als jij 1000 euro leent betaal jij 140 euro per jaar, heb jij een permanent krediet (wat veel mensen hebben) dan blijf jij die kosten betalen.

Laat ik dan noteren wat ik als budgettrainer wel adviseer. Gebruik die 140 euro eens om schulden af te lossen. Dat scheelt 14% waardoor jij 140 euro per jaar meer over gaat houden.

Leren hoe je dat doet? Schrijf je in voor de online cursus of plan een afspraak met mij in.

Wat zegt de budgettrainer over spaarrente?

Spaarrente gebruik je om tijdelijk geld opzij te zetten. Bijvoorbeeld voor als je iets wilt kopen. Een nieuwe breedbeeld televisie van 500 euro, een nieuwe auto van 5000 euro of zelfs een nieuwe aanbouw voor 50.000 euro.

Wil jij geld voor langere tijd wegzetten, dan kan je het beter anders investeren. Ik heb daar geen advies over en kies zelf voor beleggen en investeren in vastgoed. Hoewel ik beide op dit moment niet doe zal ik op termijn in gesprek gaan met mensen die geld zelf ook op die manier investeren. Een werknemer bij een bank bijvoorbeeld doet dat niet.

Naast de “normale” manieren van investeren onderzoek ik als budgettrainer ook Bitcoin en andere cryptocurrency. Dit alles pas nadat mijn schulden waren afgelost. Of de rente nu 4% of 14% is, in de blog “Wie leent, wordt slaaf van de uitlener” schrijf ik stap voor stap waarom geld lenen (zelfs zonder rente) schadelijk is.

Wanneer jij enkel investeert in “spullen” die geld opleveren komt alles goed. De laptop bijvoorbeeld, waar ik deze blog op schrijf, heeft zo’n 300 euro gekost. Ik gebruik deze nu al ruim 2 jaar. Ik help mensen duizenden euro’s per jaar te besparen en vraag voor het jaarprogramma slechts 450 euro. Verkoop ik 1 jaarprogramma, dan is de laptop al terugverdient. Zonder laptop, geen jaarprogramma.

Praten over ideeën om jouw “spullen” om te zetten in een cashflow? In het online jaarprogramma zitten voorbeelden, met de upgrade naar groepscoaching of zelfs 1-op-1 coaching kan ik ingaan op jouw eigen situatie. Bel voor meer informatie 030 655 1979.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.