Bye Bye BKR!

doorAlexander

Bye Bye BKR!

BKREindelijk ben ik zover dat ik afscheid kan nemen van iedere BKR registratie! Geen creditcard, geen roodstand, geen studieschuld, geen doorlopend krediet, ik ben nu alleen nog een goede klant van de Rabobank omdat ik een hypotheek heb!

Een BKR registratie is wat financiële instellingen gebruiken om te bepalen of jij meer geld kunt lenen. Aangezien ik nu bezig ben om mijn laatste lening (de hypotheek) af te lossen heb ik de BKR straks niet meer nodig.

In dit artikel leg ik uit waarom ik een schuldenvrij leven aanbeveel voor iedereen. Voor mensen met veel geld en ook voor mensen met weinig geld. Een eenvoudige berekening wijst erop dat geld lenen altijd (veel) meer kost dan geen geld lenen! Ik zal afsluiten met een eenvoudige berekening.

Waarom een schuldenvrij leven beter is!

Sinds de dag dat ik mijn studieschuld eerder dit jaar afbetaalde merk ik hoeveel schulden uiteindelijk kosten. Zelfs met een extreem laag rentepercentage. Leven zonder schulden betekent simpelweg veel minder vaste kosten. Geen maandelijkse rente, alleen een paar vaste lasten.

Denk hierbij aan de telefoonrekening, energie, verzekeringen en de kosten voor standaard levensonderhoud. De rest van deze blog gaat over de berekeningen waaruit blijkt dat een leven met schulden meer kost dan leven zonder schulden.

Wat kost een leven met schulden?

Een leven met schulden kost geld. Kijk even naar de onderstaande bedragen:

  • Incassobureau: 10.000 euro (1400 euro rente)
  • Wehkamp: 5.000 euro (700 euro rente)
  • Studieschuld; 10000 euro (100 euro rente)

De genoemde rentepercentages zijn jaarlijks en gaan hier om relatief kleine bedragen. Per maand betaal je zo’n 200 euro aan rente. Met een salaris van 2000 euro is dat rustig 10% van jouw salaris!

Wanneer jij al jouw schulden zou aflossen houd jij dus rustig 200 euro per maand extra over. Als dat is gelukt zal het je ook lukken om geheel uit de schulden te blijven en nooit meer geld te lenen.

Wil jij jouw financiële toekomst in kaart brengen? Klik hier en plan een afspraak met mij in.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp