Cash budget, heeft dat voordelen?

doorAlexander

Cash budget, heeft dat voordelen?

cash budgetEen cash budget helpt mijn cliënten om inzicht te krijgen in uitgaven. Tot op heden hebben mijn cliënten die met een cash budget werken 25% tot 75% minder uitgegeven per maand. Hierdoor worden schulden afgelost binnen 2 jaar.

Een cash budget is de manier om jouw uitgaven te plannen. Dat doe je door precies uit te rekenen hoeveel geld jij maandelijks nodig hebt en dat in potjes te doen. Zo kan je alleen nog contant geld uitgeven.

Mijn doel is iedereen in Nederland over te krijgen naar een cash budget en zo schulden te voorkomen en mensen minder afhankelijk te maken. Overheid, UWV en Belastingdienst Toeslagen moeten op termijn overbodig kunnen worden.

Hoe werkt een cash budget?

In de basis werkt het cash budget door enkel nog geld uit te geven wat jij cash tot jouw beschikking neemt. Zodra jouw salaris, uitkering of wat voor inkomen dan ook binnen is neem je cash het bedrag op wat jij nodig hebt voor de maand. Krijg jij wekelijks geld binnen, dan doe je dat per week.

Jij kunt ook wekelijks geld opnemen om een beter overzicht te hebben. Zo nemen wij wekelijks een bedrag op in het overzicht te houden. Dit werkt met name goed voor de boodschappen, een bedrag wat wekelijks op gaat.

Wij werken met de volgende potjes:

  • 90 euro voor boodschappen.
  • Voor cadeaus 10 euro.
  • 10 euro voor spontane uitgaven.
  • Voor kleding 10 euro.
  • 10 euro voor etentjes buiten de deur.

Enkel de boodschappen gaan iedere week op. De overige potjes gebruiken we als spaarpot voor (iets) hogere aankopen.

Wat is het nadeel van een betaalpas?

Een betaalpas (voorheen PIN pas) maakt het mogelijk om alles uit te geven wat op de rekening staat. Hierdoor merk ik dat het mijn cliënten het cash budget erg waarderen. Mijn cliënt Jochem bijvoorbeeld kon zijn schuld geheel aflossen binnen 2 jaar. Had hij gekozen voor een wettelijke schuldsanering, dan had dit heel veel langer geduurd. Mogelijk had dit ook een BKR codering tot gevolg gehad.

Wil jij een afspraak met mij maken om jouw budget te bespreken? Ga naar VanDijl.ga/afspraak voor directe toegang tot mijn agenda.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.