Fijne Pasen! Maar geen eieren met schulden!

doorAlexander

Fijne Pasen! Maar geen eieren met schulden!

PasenHet meest gehoorde excuus van mensen met schulden is dat kinderen bepaalde rechten hebben. Paaseieren bijvoorbeeld. Later in het jaar ook Sinterklaas, kerst en gedurende het jaar ook de verjaardagen.

Jouw kinderen zijn geen reden tot schulden. Het is wellicht lastig, maar ook een goede les aan jou en jouw kinderen.

Door cadeaus of paaseieren te kopen met geleend geld leer jij jouw kinderen dat geld kenen goed is. Dat is het niet en zal het ook nooit worden. Geld lenen kost geld, en die slogan klopt volledig. In deze blog maak ik een korte berekening waarin jij gaat zien wat 10 euro aan paaseieren kosten als jij deze gedurende 10 jaar niet afbetaalt.

Wat kosten paaseieren gekocht van geleed geld?

De maximale rente is op dit moment 14%. Om deze berekening makkelijker te maken reken ik met 10%. Op basis daarvan maak ik hier een berekening van wat de zak paaseieren kost.

Het eerste jaar valt het mee. De schuld gaat van 10 naar 11 euro. Geld wat je een jaar eerder al niet kon betalen is nu al een grotere schuld geworden. Na het jaar koop je weer voor 10 euro paaseieren en is er 21 euro aan schulden.

Weer een jaar later komt er 2,10 aan rente bij en is de schuld opgelopen tot 23,10, waar weer 10 euro bij komt. 33,10 dus. Tel dat door en binnen 8 jaar kosten paaseieren gekocht op deze manier ruim de kosten van die eerste aankoop per jaar!

Het is Pasen en natuurlijk is het leuk om een mooi Paasei te kopen. Dat kan ook wel, maar wel pas nadat jij jouw schulden volledig hebt afbetaalt.

De snelweg methode zorgt ervoor dat jij binnen 2 jaar schuldenvrij kunt zijn. Dat betekent wel een jaar zuinig leven. We hebben het over leven op water en brood, heb absolute minimum. Alles op alles zetten om uit de schulden te komen!

Alleen op die manier geef jij een goed voorbeeld aan jouw kinderen!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp