Geld lenen kost geld, wat is het alternatief?

doorAlexander

Geld lenen kost geld, wat is het alternatief?

geld lenen kost geldWe kennen de zin toch wel? “Let op! Geld lenen kost geld!”. Dus wat is het alternatief? Wat doe jij als jouw koelkast stuk gaat of wanneer jij die vakantie nu echt wilt boeken? Wat doe je als de verjaardag van jouw kinderen om de hoek staan en jouw rekening leeg is? Daarover schrijf ik in deze blog.

Het is mijn doel om het verschil tussen rente, sparen en manieren om slimmer met geld om te gaan.

Heel eenvoudig gezegd, veel dingen weet je al ruim voordat het plaatsvind. Zo valt kerst ieder jaar opnieuw op dezelfde dag. De verjaardag van jouw kinderen ook. Wanneer de koelkast of wasmachine stuk gaat weet je niet van tevoren, maar dat die een keer stuk gaat is wel te plannen.

Dus geen geld lenen? Hoe los ik het dan op?

Is jouw wasmachine vandaag stuk en heb je morgen een nieuwe nodig? Dan wordt het lastig. Echter, bij de wasserette kan je ook wassen. Vervolgens zoek je de aanbiedingen, acties en vooral marktplaats af voor een goede deal die binnen jouw budget past. Spaar daarna tot je het geld voor een nieuwe wasmachine bij elkaar hebt.

Hulp nodig om een spaarplan op te stellen? Plan een intake met mij in, zodat wij jouw budget samen kunnen bespreken. De intake is helemaal gratis, tijdens het gesprek gaan wij ook kijken naar mogelijkheden om stappen te zetten.

Voor kosten die met regelmaat, maar niet maandelijks terugkeren reken je uit hoeveel het per maand zou kosten als je het wel maandelijks zou moeten betalen. Dat bedrag reserveer je dan, zodat je nooit tekort zult komen.

Wat als ik alles toch zelf wil doen?

Wil jij toch alles zelf doen? Pas hoe dan ook op met geld lenen. Via de documenten te vinden onder VanDijl.ga/documenten heb jij de mogelijkheid om alle berekeningen zelf te maken. Daar staat ook het boek, waarmee jij altijd terug kunt zien hoe het 7-stappenplan werkt.

Heb jij toch nog vragen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp