Creditcard is gevaarlijk! Zeg het op!

doorAlexander

Creditcard is gevaarlijk! Zeg het op!

CreditcardVrijwel iedere bank biedt klanten de mogelijkheid aan om een creditcard te gebruiken. Feitelijk de mogelijkheid om 2500 euro (soms meer) te lenen voor aankopen die je later pas afbetaalt. Het klinkt als een mooi gebaar, zeker als de kaart gratis is. In deze blog lees je de werkelijke motieven van de banken.

Heb jij een creditcard en wil jij daar vanaf? Maak om te beginnen de verstandige keus en knip de kaart door. Laat de kaart blokkeren en weet de verleiding voor een nieuwe kaart te weerstaan. Plan vervolgens een vrijblijvend intakegesprek met mij in via VanDijl.ga/afspraak, zodat jij precies te weten komt hoe jij verstandig met geld om kunt gaan.

De rest van deze blog gaat over de risico’s en valkuilen bij het gebruik van een creditcard.

Welke valkuilen loop je tegenaan bij gebruik van een creditcard

Veel mensen denken, koop nu, betaal eind van de maand. Met die gedachte denkt een groot deel van Nederland dat de rente niet van toepassing is. Niets is echter minder waar.

Bij de meeste kaarten betaal je inderdaad de eerste termijn geen rente. Vanaf de tweede maand gaat de rente (meestal 14%) lopen. Het minimale afbetaal-bedrag is 2% per maand, wat feitelijk betekend dat je nog jaren aan deze schuld vast zal blijven zitten. Dat is iets wat ik wil voorkomen, daarom mijn persoonlijke verhaal over creditcard gebruik in deel 3 van deze blog.

Hoe ik 2500 euro extra leende met een creditcard

Fouten maken we allemaal. Iets om van te leren zeggen mensen met een positieve instelling, waar ik ook onder val. Begin 2016 liep ik de marathon in Walt Disney World in Florida. In combinatie met vlucht en hotel wist ik aan het einde van de vakantie 2500 euro op mijn creditcard te zetten. Dat heb ik niet in 1 keer afbetaald, maar toen ik op het punt kwam dat ik daadwerkelijk begon met stap 2 van het 7-stappenplan was dit de tweede schuld voor mij om af te lossen.

De eerste (laagste) schuld was een roodstand op mijn privérekening bij de Rabobank. Nu, 2018 ben ik geheel schuldenvrij met als enige uitzondering mijn hypotheek. Daar heb ik nu 1500 euro van afgelost, stappen 1, 2 en 3 zijn nu voltooid.

Binnenkort maak ik ook een begin aan stap 4, het investeren van 15% van mijn inkomen voor pensioen. Zo kom ik financieel en emotioneel vooruit. Een creditcard helpt daar niet bij!

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp