Gokverslaving? De kosten en het overwinnen!

doorAlexander

Gokverslaving? De kosten en het overwinnen!

GokverslavingHeb jij last van een partner, kind, kennissen of vrienden die leven met een gokverslaving? Waarschijnlijk kom je daar pas achter op het moment dat het te laat is. Deze blog gaat over de cijfers achter gokverslaving.

Net als iedere andere verslaving heeft een gokverslaving grote gevolgen. De meest bekende verslaving is drugs en natuurlijk roken. Hoewel ik al jaren geen paracetamol of andere drugs tot mij heb genomen begrijp ik het gevoel van een verslaving wel.

In deze blog kom ik niet met een oplossing. Wel kan een van de coaches uit het powerteam jou helpen om van de gokverslaving. Als budgettrainer help ik jou om de schulden, ontstaan vanuit de gokverslaving op te lossen. Vorige week nog schreef ik een plan om 78.000 euro schuld op te lossen binnen 4 jaar. Met wat extra coaching, stoppen met roken en slimmer met geld omgaan brengt het aantal jaar omlaag naar 2 jaar!

Wat kost een gokverslaving in geld?

Geld is niet het enige gevolg van een gokverslaving. Veelal gaat een gokverslaving ten kosten van relaties en heeft het zelfs zelfmoordpogingen als gevolg. Aan het einde van deze blog deel ik de nodige links, mocht jij in een problematische situatie zijn gekomen wat niet met geld te maken heeft.

Mensen die gokken hebben daar verschillende redenen voor. Zo gaat het veelal om de spanning van het spel, niet eens om de bedragen die worden gewonnen (of in veel gevallen verloren). Vaak begint het met het het idee om er iets aan over te houden. Kijk naar de Staatsloterij bijvoorbeeld. De eerste (en laatste) keer dat ik daarin meespeelde “won” ik 7,50, terwijl het ticket 15 euro kosten om te kopen.

Ik noem dat 7,50 verlies, een gokverslaafde zou dat winnen noemen. Gemiddeld wordt slechts 80% van het geld wat binnenkomt uitgegeven aan prijzengeld. De “bank” wint dus altijd.

Ben jij in de schulden gekomen door het gokken? Voel je vrij om een afspraak in te plannen.

Zelfmoordneigingen door gokverslaving?

Overweeg jij zelfmoord door jouw gokverslaving, bel dan direct 0900 0113. Op de website 113.nl lees jij meer informatie over de dienstverlening en zelfmoordpreventie.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp