Hoe ik als gratis budgetcoach geld verdien?

doorAlexander

Hoe ik als gratis budgetcoach geld verdien?

Een gratis budgetcoach kan op 4 standaard manieren geld verdienen. In deze blog leg ik uit hoe ik dingen anders heb gedaan en ook anders zal blijven doen. Af en toe werk ik in opdracht van een gemeente, wat vrij standaard is.

De 4 manieren waarop gratis budgetcoaches standaard geld verdienen zijn:

 1. Commissie voor producten. Zo kan een budgetcoach bijvoorbeeld geld verdienen aan financiële producten of aan het afsluiten van telefoonabonnementen of energiecontracten.
 2. Advieskosten. Deze manier pas ik zelf ook toe. Het intakegesprek is gratis, wil jij daarna verder met mij in gesprek, dan zijn daar kosten aan verbonden.
 3. Combinatie commissie en advieskosten. Een veel toegepaste manier, waarbij een budgetcoach uit meerdere bronnen snoept.
 4. Subsidie vanuit de gemeente of overheid. Deze manier wordt in veel gevallen als standaard gezien, waarbij de gemeente de kosten van een budgetcoach betaald.
 5. Spreker over geld en budget. Voor bedrijven, gemeentes en overheden ben ik in te huren als spreker. Voor meer informatie: Klik hier!

Verder gaf ik af en toe les op een ROC om jongeren wegwijs te maken in de wereld van geld en financiën. Dit is op vrijwillige basis en kost mij in werkelijkheid dus geld.

Zelf werk op basis van advieskosten (waar werkgevers voor betalen). Het komt ook voor dat gemeente mij inhuren en dat cliënten die hulp krijgen van de gemeente mij niet hoeven te betalen. Het belangrijkste, mijn doel is mijn cliënt financieel onafhankelijk te krijgen en mensen dus op te leiden om mij niet meer nodig te hebben.

Hoe kom jij in aanmerking voor een gratis budgetcoach?

Gratis budgetcoach

Iedereen kan in aanmerking komen voor gratis budgetcoaching en advies. Dat gebeurt al tijdens de intake. Om je daarvoor aan te melden, ga naar VanDijl.ga/afspraak al tijdens de kosteloze intake leer jij dingen over geld die jou verder gaan helpen.

Geen zin of tijd voor een intake? Download het gratis boek via VanDijl.ga/boek waarin uitleg staat over de 7 stappen om slimmer met geld om te gaan. De informatie uit dit boek alleen heeft mij ruim 20.000 bespaart de afgelopen 12 maanden. Daarbij ben ik nu schuldenvrij, waardoor ik geen rente meer hoef te betalen.

Hoe ga jij met geld om? Deel jouw ervaring en reactie onder dit bericht. Contact opnemen met mij persoonlijk mag natuurlijk ook.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Direct hulp? WhatsApp