Gratis ritje Noord-Zuidlijn? Zo gepiept!

doorAlexander

Gratis ritje Noord-Zuidlijn? Zo gepiept!

Met alle commotie rondom de Noord-Zuidlijn die al in 2011 open had moeten gaan is nu eindelijk open. De OV-chipkaart als voornaamste betaalmethode maakt het gelukkig wel makkelijk om een gratis ritje te maken. In deze blog leg ik uit hoe.

Noord-Zuidlijn

Activedia / Pixabay

Voordat ik aan de uitleg begin, deze uitleg is geschreven om de directie van GVB en andere OV-bedrijven die de OV-chipkaart gebruiken als betaalmethode en daarbij abonnementen verkopen wakker te schudden. Ondanks dat ik de GVB directie en management op de hoogte heb gebracht van het lek willen ze het niet oplossen. Vandaag schrijf ik het als blog. Na de zomer geef ik gedetailleerde uitleg via een landelijke TV-uitzending. Wat ik uitleg mag niet, echter, gezien de regels rondom de privacy van de OV-chipkaart kan jij er (net als ik) mee wegkomen.

Het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Iedere vervoerder (met uitzondering van de Nederlandse Spoorwegen) maakt het mogelijk om 3 keer een gemiste check-uit te claimen via de website Uitcheckgemist.nl. Zolang jij dus achter iemand aanloopt de poortjes uit is er niets aan de hand. Na enkele dagen kan jij de rit terugvragen door hetzelfde begin- als eindpunt te melden.

Vervolgens haal je het geld terug bij een automaat, maar niet de blauwe automaat van GVB, want dat zou het wel erg klantvriendelijk maken. Het kan bij de gele apparaten met het OV-chipkaartlogo of de automaten van de Nederlandse Spoorwegen.

Ik wens jou alvast een hele goede reis!

Hoe werkt gratis reizen op de Noord-Zuidlijn?

Om te beginnen ga je naar Uitcheckgemist.nl. Daar voer je het nummer van de OV-chipkaart in, samen met de vervaldatum van de kaart.

Noord-Zuidlijn

Dan voer je (bij een persoonlijke kaart) de geboortedatum in, bij een anonieme kaart wordt deze overgeslagen.

Noord-Zuidlijn

Bij de laatste stap (waar ik nog geen voorbeeld van heb) vul je hetzelfde begin- en eindstation in. Reis jij bijvoorbeeld van Amsterdam Centraal naar Amsterdam Zuid, dan vul jij Amsterdam Centraal in, zowel als start en eindpunt.

Zo makkelijk is het! Ik wens je een goede reis op de Noord-Zuidlijn!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.