Hoe Alexander van Dijl International de incassowereld veranderd!

doorAlexander

Hoe Alexander van Dijl International de incassowereld veranderd!

IncassoEr zijn 4 verschillende soorten klant van een incassobureau. Voordat ik begin, de gene die ik klant noem is wat een “normaal” incassobureau een debiteur noemt. Ik noem het een klant omdat de persoon die de incassobrief ontvangt klant is van de opdrachtgever. Sommige klanten wil de opdrachtgever behouden, andere niet.

Deze blog gaat over anders denken. Eerder schreef ik al over het uurtarief en hoe dat verleden tijd is. Daarbij schreef ik al eerder over de 4 type klanten van een incassobureau. In deze blog ga ik verder op die onderwerpen en bekijk ik het vanuit de hoek van de opdrachtgever en waarom het nooit zin heeft om een incassobureau in te schakelen.

Waarom een “normaal” incassobureau geen goed idee is

Een normaal incassobureau werkt op basis van 40 euro. Daarmee bedoel ik 40 euro “wettelijke” incassokosten. Veel bedrijven kiezen ervoor om deze kosten iets te verlagen, maar houden daarbij nog altijd geen rekening met de uiteindelijke klant.

Essent bijvoorbeeld. Het bedrijf wat 20 euro “administratiekosten” rekent, ongeacht de hoogte van de oorspronkelijke factuur. Nu heeft het bedrijf dit bedrag uiteindelijk terugbetaalt, maar blijft het een enorm hoog bedrag.

Als Alexander van Dijl International werk ik anders. Ik stel mensen in de gelegenheid om te betalen en wil meer weten van de persoon. Veel mensen die een incassobrief ontvangen krijgen deze brieven van meerdere bedrijven. Laat mij dat maar voor jou oplossen. Ik help jou om meer inkomen te genereren, een CV te schrijven als dat nodig is, mijn doel is een klant uit de schulden te krijgen, niet ze verder in de schulden te duwen.

Uitzonderingen zijn er altijd. Mensen die moedwillig frauderen of bewust niet betalen. Er zijn gelukkig heel veel mensen die wel willen, maar niet kunnen betalen wegens omstandigheden. Voor deze groep ga ik te werk. Ik wil het ook geen incasso noemen, maar bemiddeling.

Wat is jouw mening hierover? Laat jouw reactie achter onder deze blog.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp