Hoe ga ik 15% investeren als buffer naar de toekomst?

doorAlexander

Hoe ga ik 15% investeren als buffer naar de toekomst?

Stap 4 uit het 7-stappenplan is 15% van jouw maandelijks inkomen investeren in iets wat geld oplevert op lange termijn. Ik ben geen financieel adviseur, ik werk niet mee aan de NVVK en werk 100% subsidievrij. In tegenstelling tot een pensioenfonds lukt het mij om 30% te verdienen door actief te beleggen en kan iedereen op langere termijn (10 tot 15 jaar) passief 15% rendement halen uit beleggingen.

Hoe ik dat doe? Dat leg ik uit in deze blog. Jij leert in deze blog hoe ik mijn keuzes maak en welke risico’s ik durf te lopen voor mijn investeringen. Houd er rekening mee, ik ben 35 jaar en heb dus nog zeker 32 jaar te gaan voordat ik van de overheid met pensioen mag. Zelf denk ik dat ik nooit met pensioen zal gaan omdat mijn werk nu al niet als werk aanvoelt.

Hoe ga ik 15% investeren?

Als je luistert naar een financieel adviseur hoor je “risico spreiden” en die mening deel ik eerlijk gezegd ook wel. Maar niet op de manier waarop de grote heren dat zien.

Voor mij betekent spreiden investeren in verschillende soorten producten die geld opleveren. Bijvoorbeeld vastgoed, aandelen (fondsen) en cryptocurrency. Alles natuurlijk zonder daar nieuwe schulden voor aan te gaan.

Persoonlijk steek ik (zodra ik stap 3 heb voltooid) 12% in fondsen met een goed rendement gemeten over de afgelopen 10 jaar. Dat doe ik via De Giro, waar jij ook 20 euro tegoed krijgt als jij via deze link jouw account opent.

3% investeer ik in Bitcoin en mogelijk andere crypto-currencies. Hier heb ik het afgelopen jaar een veel hoger rendement behaald met ook een heel veel hoger risico.

Mijn eigen huis verhuur ik weer zodra wij een tweede huis kopen. Het rendement wat ik daaruit haal gaat naar het aflossen van de beide hypotheken en onderhoud van de woning. Met het extra inkomen wat daar uit komt betaal ik de hypotheken in een sneltreinvaart af.

Wil jij ook uit de schulden komen en op deze manier gaan investeren? Wil jij tips om meer uit het leven te halen? Klik hier en maak een vrijblijvende afspraak!

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp