Hoe kom je van je schulden af? 3 tip naar een vrij leven!

doorAlexander

Hoe kom je van je schulden af? 3 tip naar een vrij leven!

Hoe kom je van je schulden af?Mensen die mij benaderen hebben vaak een probleem. In eerste instantie, gebrek aan geld. De vraag: “Hoe kom je van je schulden af?” is redelijk standaard.

Als jij de artikelen nog niet hebt gelezen over de werkwijze van de budgetcoaches in Nederland, lees die dan eerst. De blogs: “Budgetcoach: Focus op meer geld! Is dat handig?” en “Waarom zijn budgetcoach functies veelal vrijwillig?” geven een mooie samenvatting.

Mijn doel is anders. Ik wil jou (anders dan de budgetcoach) permanent uit de financiële problemen helpen. Zonder WSNP of andere maatregelen vanuit de overheid. Mijn doel is blijvend resultaat als iemand de vraag “Hoe kom je van je schulden af?” stelt.

Tip 1: Hoe kom je van je schulden af?

Om te beginnen raad ik iedereen aan om het boek “Geheimen van een budget” gratis te downloaden. In het boek staat het bewezen 7-stappenplan omschreven. Heb jij nog schulden, dan zijn vooral stappen 1 en 2 op jou van toepassing. De eerste stap, 1000 euro opzij zetten. Stap 2, de snelweg naar een schuldenvrij leven gebruiken om uit de schulden te komen. Stap 3 is ook nog onderdeel van de basis.

Sorteer alle schulden van laagste schuld naar hoogste schuld. Los eerst de laagste schuld af en ga zo door tot dat al jouw schulden zijn afgelost. Houd je natuurlijk wel aan alle betalingsafspraken en regelingen.

Tip 2: Hoe kom je van je schulden af?

Makkelijker gezegd dan gedaan is de tweede tip. Geef minder uit dan wat er binnenkomt en volg zodra jij schuldenvrij bent stappen 4, 5 en 6. Investeer zelf voor pensioen, omdat de overheid ons niet gaat blijven steunen. Zet geld opzij voor de studie van jouw kinderen, zodat zij geen hoge kosten hoeven te betalen. Koop een huis, zodat jij geen huur hoeft te betalen. Heb jij al een huis? Los de hypotheek dan versneld af!

Tip 3: Hoe kom je van je schulden af?

De laatste tip is mogelijk de belangrijkste en helpt vrijwel iedereen verder. Betaal alles cash! Pin maximaal 1x per week en plan hoeveel jij voor heel de week nodig gaat hebben. Reken de bedragen terug naar per dag, zodat jij ook weet wanneer jij te veel of te weinig uitgeeft.

Meer weten over het cash budget? Lees de blog: “Potjes om uit de schulden te komen…” en pas de strategie ook zelf toe.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp