Hoe wordt ik een budgetcoach?

doorAlexander

Hoe wordt ik een budgetcoach?

BudgetcoachHet verschil tussen een standaard budgetcoach en de manier waarop ik werk is groot. Deze blog gaat niet over jouw certificering of carrièrepad. Theoretische kennis is mooi meegenomen, praktijkervaring is wat echt belangrijk is. Iemand die nog diep in de schulden zit kan geen advies geven! Daar schrijf ik vandaag over.

Als ik had geweten wat ik nu weet had ik inmiddels een afbetaald huis. Terugkijken is altijd makkelijker, vooruitdenken lastig. Zeker wanneer het gaat om geld!

Ik ben nu bij stap 3 van de 7 stappen. Heb nu wel geïnvesteerd in de opleiding tot budgetcoach met de officiële certificering. Volgende week zit ik in de klas om MBO-scholieren te helpen om beter om te gaan met geld. Waar mijn medecursisten zullen praten uit theorie kan ik nu al praten vanuit de praktijk. Hoe het aflossen van schulden financiële en emotionele vrijheid geeft. Vooral het gevoel ontbreekt bij veel coaches.

Hoe wordt je een budgetcoach met gevoel?

Gevoel komt met ervaring. Wanneer ik dat had verteld aan mijn 18-jarige zelf had ik daar geen woord van geloofd. Een jaar geleden had mijn 30-jarige zelf niet eens geloofd dat ik ooit uit de schulden zou komen. Gistermiddag stuurde ik een verzoek voor een extra aflossing naar de Rabobank. In de loop van volgende week zal ik minder hypotheek hebben dan ooit.

Nog altijd 127.500 euro, maar hoe dan ook een stuk minder dan de 129.000 waar ik vandaan kom. Vanaf eind deze maand start ik daarnaast met een nieuwe baan. Daarmee zal ik nog zo’n 1750 euro per maand extra kunnen aflossen. Dat bedrag zal in de loop van de tijd toenemen. Mijn verwachting is dat ik binnen 5 jaar aan mijn 35-jarige zelf kan vertellen hoe het leven zonder hypotheek bevalt.

Wat ik nu al wel weet is dat er nog een spaarpolis is opgebouwd over de laatste jaren. In die polis zit ook een waarde van ergens tussen de 10.000 en 20.000 euro. Wellicht kan ik vroegtijdig van die polis af en sluit ik 2018 af met een hypotheek van onder de 100.000 euro.

Een budgetcoach met gevoel deelt kennis en persoonlijke ervaring. Het gaat om meer dan alleen het hier en nu. Er is ook een toekomst, daar praat de budgetcoach met gevoel veel meer over. Mocht je het nog niet hebben gedaan, download dan nu het GRATIS ebook: “Geheimen van een budget“, om voor jezelf ook te laten zien hoe waardevol een leven met een budget kan zijn. Liever een persoonlijke afspraak maken? Ga naar VanDijl.ga/afspraak om die in te plannen.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

2 reacties tot nu toe

MartinGeplaatst op3:29 pm - mei 8, 2018

Er staat een fout in de zin 3e alinea vanaf boven: Volgende week sta ik zit ik in de klas om …

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.