Jouw BKR opvragen? GRATIS!

doorAlexander

Jouw BKR opvragen? GRATIS!

Zoals bijna alles in Nederland is ook het opvragen van jouw BKR registratie niet echt gratis. Je moet namelijk van alles opsturen via de post. Dat kost inmiddels 83 cent, de kosten van een envelop en van de kopietjes die je moet maken. Dus laat daar geen verwarring over ontstaan, het is bijna gratis.

Sinds de invoering van de AVG wetgeving is het mogelijk om gratis na te vragen welk van jouw gegevens zijn opgeslagen bij bedrijven en organisaties. Natuurlijk doet BKR hier netjes aan mee. In deze blog geef ik uitleg over hoe jij jouw BKR gegevens op kunt vragen en in kunt zien.

Om jou meteen inzicht te geven in (een deel van) mijn registratie en te bewijzen dat ik nu schuldenvrij ben deel ik mijn registratie hier.

Jouw BKR Jouw BKR

Hoe kan jij jouw BKR registratie opvragen?

Zoals bij veel dingen is de eerste stap makkelijk. Ga naar https://www.bkr.nl/opvragen-gegevens/avg-inzage/. Daar download je het formulier, welke je invult en stuurt naar het adres wat op de website staat.

Dan komt het wachten. Binnen 28 dagen ontvang jij jouw BKR uitdraai via de post. In mijn geval 2 afgeloste schulden, 1 van 2500 zijnde een creditcard die gelukkig geheel is afgelost. De tweede een “roodstand” op mijn betaalrekening. Deze begon als 6000 euro en heb ik stapje voor stapje afgelost. Op het laatste punt stond er nog 300 euro, vandaar dat het nu nog lijkt op een krediet van 300 euro.

Mijn hypotheek staat niet bij BKR geregistreerd omdat alleen hypotheekachterstanden bij BKR worden vermeld. Vanaf de volgende aflossing ga ik ook mijn hypotheekafschriften op deze website delen, zodat iedereen kan zien hoe snel het mogelijk is om compleet schuldenvrij te zijn.

Ik ben nu 35 jaar en wil uiterlijk op mijn 40e mijn hypotheek hebben afgelost. Daarna ga ik met Nikki samen een huis kopen, waarvan de hypotheek uiterlijk op mijn 50e afbetaald moet zijn.

Wil jij hier meer over weten? Neem gerust contact met mij op. Mijn contact mogelijkheden staan op deze website.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp