Keuze: Ben jij liever arm of rijk? Beide is mogelijk!

doorAlexander

Keuze: Ben jij liever arm of rijk? Beide is mogelijk!

Vandaag kreeg ik de vraag of ik mijn WFT basis certificaat heb. Mijn antwoord was “Hoe snel kan ik die halen?”. Uiteindelijk is alles wat je doet een keuze.

Het ging over een vacature voor bijzonder beheer bij een hypotheekverstrekker. Het certificaat is nodig voor de functie. Binnen een week moet die te halen zijn, ik heb ervoor gekozen dat niet te doen. Een baan krijgen is een keuze! Ik koos ervoor deze baan niet te halen.

KeuzeBereik ik hiermee mijn droombaan? Ja! Want iedere stap die mij dichterbij mijn doel brengt is een stap in de goede richting. Ik heb de keus gemaakt om dit jaar mijn hypotheek af te betalen, om mijn administratie op orde te brengen en om binnen een jaar een tweede huis te kopen.

Veel mensen kiezen echter voor iets anders. Namelijk arm zijn, slachtoffer zijn en geen mogelijkheden willen zien. Keuzes moeten we allemaal maken. De keus om zuinig te leven. De keuze om slim om te gaan met geld. De keus om te lenen voor die nieuwe televisie, vakantie of wasmachine.

Ik heb de keus gemaakt om rijk te zijn. Daarom weet ik dat ik voor het eind van het jaar de mogelijkheid heb om mijn hypotheek af te betalen. Echt weten hoe dat gaat gebeuren, dat weet ik nog niet, de rest van deze blog gaat over het slimmer omgaan met het maken van keuzes.

Hoe maak ik de keuze voor een positief resultaat?

De enige tijd die we hebben is de huidige tijd. Daarom sluit ik iedere email af met de woorden “Geniet van het leven!” omdat ik vind dat iedereen van ieder moment moet genieten. Iedere kans, iedere mogelijkheid, iedere uitslag is voor iedereen beschikbaar. Positieve taal gebruiken is ook een keuze en een waar ik heel erg achter sta.

Ik maak keuzes op basis van wat er al zou kunnen zijn. Een afbetaalde hypotheek kan er dit jaar zijn, een tweede huis kan er volgend jaar zijn. Als het eerder gebeurt sta ik daar natuurlijk ook volledig voor open. Mijn administratie gaat op orde komen, daar krijg ik ook hulp bij.

Nog deze zomer heb ik taken uitbesteed die ik liever overlaat aan mensen die het echt leuk vinden. Bijvoorbeeld mijn financiële administratie ten behoeve van de belastingdienst. Hierdoor kan ik bezig zijn met dingen die ik echt leuk vindt.

Toe aan meer positiviteit? Download het boek “Geheimen van een budget” GRATIS via VanDijl.ga/boek. Heb jij daar vragen over? Neem gerust contact met mij op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp