Kinderbijslag: Waarvoor is dat eigenlijk?

doorAlexander

Kinderbijslag: Waarvoor is dat eigenlijk?

KinderbijslagIk schrijf een bericht over kinderbijslag. Reden dat ik dat doe is dat kinderbijslag onderdeel uitmaakt van het budget. Mijn doel is uitleg te geven waarvoor het geld wat uit iedere vorm van gift vanuit de overheid is bedoelt. Daar valt deze kinderbijslag ook onder.

Kinderbijslag is niet voor de kinderen, zoals veel mensen denken. Veel mensen denken dat het bedoelt is voor het luxe leven van de kinderen. Cadeaus bijvoorbeeld, kerst, verjaardagen, enzovoort.

Wat mensen vergeten is dat dingen als luiers, eten, drinken en onderdak onderdeel zijn van wat belangrijk is voor een kind. Veel belangrijker dan merkkleding, LEGO en een Barbiepop.

Hoe past kinderbijslag in een budget?

In eerste instantie moet het gewoon onderdeel zijn van het budget. Zet al jouw inkomsten op een rij, betaal eerst alle vaste kosten, bereken daarna een budget voor de rest van het geld. Mijn advies, werk volgens het bewezen 7-stappenplan.

In het 7-stappenplan leer jij onder andere hoe jij geld opzij zet voor de studie van jouw kinderen. Een volledige studie kost ongeveer 30.000 euro inclusief de huur van een studentenkamer. Dat is bijna 140 euro per maand voor de 18 jaar dat jouw zoon of dochter naar school gaat.

Met de hoogte van de kinderbijslag op 201,05 voor de jongste kinderen en 287,21 voor kinderen vanaf 12 jaar is het zeker mogelijk om dat in het budget op te nemen. Uitgaan van de 140 euro die je opzij zou moeten zetten voor studie blijft iets meer dan 60 euro per maand over in eerste instantie, later 120 euro per maand.

Eten en drinken voor de kinderen is natuurlijk ook noodzakelijk. Netflix, televisie, iPods en smartphones zijn niet noodzakelijk. Daar denken veel mensen ook anders over.

Om die reden wil ik jou uitnodigen om contact met mij op te nemen. Ik help jou dan graag om het budget samen met jou op te stellen. Voor het opstellen van een budget breng ik geen kosten in rekening.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.