Wat kost mobiel bellen echt? Het Simpel(e) voorbeeld!

doorAlexander

Wat kost mobiel bellen echt? Het Simpel(e) voorbeeld!

Mobiel data simpel, youfone, Telfort, KPN, VodafoneWie mobiel wilt bellen wordt al snel naar een abonnement met toestel gelokt. Een beperkt aantal minuten jaagt jou als beller snel op kosten. Beperkingen in data ook. Het lastige is uiteindelijk het bijhouden. Ik sluit deze blog met enkele apps en tools die jij kunt gebruiken om een hoge rekening te voorkomen.

Zelf ben ik klant bij Simpel. Dat heeft een aantal voordelen. Zo kan je bij Simpel een belplafond instellen. Dat voorkomt dat jij meer belt, of meer MBs gebruikt dan wat binnen jouw bundel past. Hierdoor voorkom jij een hoge rekening.

Wat kost een belminuut echt?

Wie van KPN naar KPN belt, of Vodafone naar Vodafone, van Telfort naar Telfort of van Simpel naar Simpel maakt feitelijk geen belkosten. De enige kosten die worden gemaakt zijn door van een provider naar de ander te bellen. Bijvoorbeeld Telfort naar Simpel of Simpel naar Vodafone.

De onderlinge kosten die providers rekenen liggen ruim onder de 2 cent per minuut. Vaak zelfs onder de 1 cent per minuut. De hoge kosten die providers maken zijn de kosten voor apparatuur, het onderhouden van het netwerk. Deze kosten worden verspreid over alle klanten en vallen per klant dus relatief heel erg mee.

Apps & tools om een hoge rekening te voorkomen

Mocht jij geen klant zijn bij Simpel of YouFone, dan zijn er enkele apps die het bijzonder makkelijk maken om jouw belminuten en data onder controle te houden. Ben jij klant bij Robin Mobile, dan heb je de apps ook niet nodig, daar heb je immers alles onbeperkt.

Ben jij klant bij een van de andere providers, dan zijn de apps wel erg handig. De “Data Usage” app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android. Het helpt jou om altijd binnen de bundel te blijven. Buiten de bundel bellen wordt (ondanks de lage kosten voor de providers zelf) afgerekend op ruim 20 cent per minuut.

Heb jij ervaring met een hoge rekening? Laat het weten! Laat jouw reactie achter onder dit bericht.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp