Wat kost een mobiel telefoonabonnement echt?

doorAlexander

Wat kost een mobiel telefoonabonnement echt?

AbonnementWie een mobiel abonnement koopt praat vaak in termen van euro’s per maand. Dit terwijl een abonnement (zeker met toestel) vaak een 2-jarig abonnement betreft. Zo zijn de werkelijke kosten van het telefoonabonnement dus 24 keer de maandprijs. Reken het zelf maar na, 25 euro per maand is dan al 600 euro.

Hetzelfde geld voor ieder abonnement wat langer loopt dan alleen de lopende maand. Een sportschoolabonnement bijvoorbeeld. 20 per maand voor 1 jaar is al 240 euro. Dat zelfs zonder dat jij de sportschool hebt bezocht!

Sluit jij spontaan een krantenabonnement af voor 1 euro per krant? Dat kost ook alweer 20 euro voor 4 weken, ervan uitgaande dat de krant alleen op werkdagen wordt bezorgd.

Hoe sluit ik verantwoord een abonnement af?

Reken altijd, voordat je “ja” zegt op iets, uit wat de werkelijke kosten zijn voor de looptijd van het contract. Reken daar de eventuele aansluitkosten, startkosten, overstapkosten of welke extra kosten dan ook.

Wanneer jij het werkelijke totaalbedrag weet van het abonnement wat jij mogelijk gaat afsluiten kan jij een weloverwogen beslissing maken. Hoe beter jij vooraf geïnformeerd bent, hoe beter jij de beslissing kunt maken.

Hulp nodig met het uitzoeken van het juiste abonnement?

Heb jij hulp nodig met het uitzoeken van het juiste abonnement of het berekenen van de daadwerkelijke kosten? Maak dan gerust een afspraak met mij. Dat kan eenvoudig en kost jou niets. De link is VRLX.ga/afspraak.

Jaarlijks organiseer ik ook een evenement om mensen beter geïnformeerd te laten zijn bij het maken van een financiële beslissing. Daarbij leren deelnemers het 7-stappenplan en stellen we gezamenlijk een budget op. Als budgetcoach leg ik persoonlijk uit hoe jij de beste beslissingen kunt nemen waar het gaat om jouw financiële toekomst.

Het evenement is geschikt voor iedereen die financieel vooruit wil komen. Of jij nu diep in de schulden zit of gewoon zeker wilt zijn van jout pensioen. Aanmelden en meer informatie is te vinden op deze pagina.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.