Last van deurwaarders of incassobureau? Bied 50%!

doorAlexander

Last van deurwaarders of incassobureau? Bied 50%!

Gistermiddag kreeg ik het verlossende antwoord van De Klerk Vis Niekus Gerechtsdeurwaarders en Incasso inzake een vordering van NRC Media. Je kent ze wel, van die verkopers op straat die een abonnement op de krant verkopen. Zo’n abonnement wat je eigenlijk niet wilt hebben!

Met enkele verhuizingen is het abonnement vergeten. Het incassobureau stuurt brieven naar het bekende adres, enkel de deurwaarder doet een adressenonderzoek met de nodige extra kosten. De vordering was opgelopen tot bijna 500 euro!

Door het lage inkomen van mijn client was het mogelijk om maximaal zo’n 25 euro per maand af te lossen. Beslaglegging is niet mogelijk, gezien het lage inkomen. Door een extra gift heb ik namens mijn client 50% kunnen bieden voor een finale kwijting. Het is geaccepteerd en voor 220 euro is dit dossier gesloten. In de rest van deze blog leg ik uit waar je op moet letten bij het doen van een voorstel.

Hoe bied je een deurwaarder de helft?

Heb jij de mogelijkheid om direct de helft van een vordering te voldoen? Bel de deurwaarder. Geef aan dat jij 50% direct kunt betalen en dat wilt doen tegen finale kwijting van de vordering. Finale kwijting betekend dat de schuld na betaling geheel is afgelost.

Veel deurwaarders zullen dat per email bevestigd willen zien, stuur daarom de email en noem daarin nogmaals de finale kwijting en het exacte bedrag.

Pas als jouw voorstel is bevestigd op papier (of per email) doe jij de betaling. In alle andere gevallen blijf je gewoon de regelingen betalen. Een mondeling akkoord is niet voldoende om over te gaan op een betaling.

Waarom wachten op een schriftelijke bevestiging van de deurwaarder?

Op het moment dat jij overgaat op betaling van een groot bedrag zonder de schriftelijke bevestiging kan een bureau terugkomen op de beslissing. Dat gebeurt ook zeer regelmatig.

Wanneer jij (op papier of per email) een bevestiging hebt ontvangen weet jij zeker dat de betaling van 50% voldoende is om het dossier te sluiten. Vanzelfsprekend doe jij nooit meer zaken met het bedrijf (in dit geval NRC Media) en sluit jij nooit meer een vergelijkbaar contract af op dezelfde manier.

Hulp nodig om de helft te bieden? Ga direct naar VanDijl.ga/afspraak zodat ik jou daarmee kan helpen. 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp