Lease auto is voor niemand nodig en kost veel extra geld!

doorAlexander

Lease auto is voor niemand nodig en kost veel extra geld!

Lease autoBen jij op zoek naar een auto voor jouw werk? Koop dan een 2e hands en vermeid alles wat lijkt op lease! Een lease auto kost dusdanig veel geld door alle verborgen (en zichtbare) kosten.

Voor veel beroepen werkt het openbaar vervoer uitstekend (totale kosten maximaal 388,50 per maand), voor andere beroepen brengt een oudere auto jou ook van A naar B. Later in deze blog volgt een berekening van kostenvergelijking van lease, koop van een nieuwe auto en koop van een oudere auto.

Deze blog heeft als doel om Nederland uit de schulden te helpen. Dat kan alleen als we massaal geen leningen meer aangaan. Ook niet voor een (lease) auto!

Waarom is lease zo onvoordelig?

Iedereen wil uiteindelijk geld verdienen. Voor het leasen van een relatief kleine auto betaal je volgens watkosteenauto.nl minimaal 225 euro voor maximaal 15000 kilometer per jaar. Dat is inclusief alles wat nodig is voor de stilstaande auto. Zodra je het gaspedaal indrukt betaal je voor benzine of diesel.

Dit bedrag is gebaseerd op een 3-jarig leasecontract. Dat betekent 8100 plus de kosten voor benzine of diesel. Na 3 jaar heb je dus feitelijk helemaal niets. Het komt zelfs voor dat er mensen zijn die zich in de schulden steken om de lease auto te kunnen betalen. Zo achtervolgt deze 8100 euro mensen nog jaren.

Dan de nieuwe auto in een vergelijkbare prijsklasse kost gemiddeld zo’n 8.000 euro, verzekering kost (op basis van 8 schadevrije jaren) 27 euro per maand, wegenbelasting kost zo’n 220 euro per jaar en aan het einde van de 3 jaar heb je nog een auto die nog prima werkt. Het gemiddelde reparatiebedrijf heeft (net als een leasemaatschappij) leenauto’s, zodat je snel de weg weer op kunt. Pechhulp is verkrijgbaar vanaf 29,95 met 60 euro eigen risico bij pech voor dit type auto.

Dan hebben we nog de ex-lease en tweedehands auto’s. Door mijn gebrek aan autokennis kan ik geen uitspraak doen over de onderhoudskosten van een oudere auto. Wel weet ik dat het kopen van een 3-jaar oude ex-lease (die auto die jij via lease had kunnen rijden voor 8100 euro voor 3 jaar) ongeveer 1000 tot 1500 euro minder dan het kopen van de nieuwe auto. Een oudere Seat Mii staat online te koop voor een prijs vanaf 4995 euro.

Wanneer ik denk aan een auto denk ik aan vervoermiddel om van A naar B te komen. Wie daar anders over denkt (of wie het met mij eens is) is van harte welkom om te reageren!

Op naar een Nederland zonder schulden!

Vragen over dit onderwerp? Neem contact met mij op. Direct een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp