Bijstand: Leef het luxe leven! Maak een budget…

doorAlexander

Bijstand: Leef het luxe leven! Maak een budget…

Leven in de bijstandMensen die leven “in de bijstand” hebben het luxe! Voordat je direct naar het einde van deze blog scrolt om jouw ongezouten tegenovergestelde mening te geven, laat mij het uitleggen. Je hoeft niet te werken en krijgt toch een hoog bedrag op de rekening gestort. Aan de hand van het budget leg ik uit waarom dat luxe is!

Onthoud allereerst dat het minimumloon voor 40 uur werken (wat we in Nederland full-time noemen) zo’n 1500 euro is. Dan ga je kijken naar de extra’s die je krijgt “in de bijstand” en zie je dat er ruim 300 euro huurtoeslag en bijna 100 euro zorgtoeslag bijkomt. De bijstandsuitkering voor een alleenstaande is ook bijna 1000 euro. Totaal afgerond zo’n 1400 euro per maand, iedere maand.

Hoe je dan in luxe kunt leven? Dat ga ik nu uitleggen!

Leven in luxe in de bijstand

Om in luxe te leven heb je geld nodig. Met 1400 euro per maand moet je wel een beetje opletten. Daarom is het budget noodzakelijk. Met een budget kan jij ervoor zorgen dat jij iedere maand een bedrag over weet te houden. Met dit bedrag kan jij dan de luxe uitgaven doen.

Het budget begint eenvoudig, huur betalen. Totale kosten voor een sociale huurwoning, ongeveer 750 euro. Blijft er 650 euro over. Gas, water, energie en de zorgverzekering komt bij elkaar op zo’n 200 euro, blijft er 450 euro over.

Dan gaan we boodschappen doen. Kosten met een budget, 200 euro per maand. Wij wonen samen en redden het voor 300 euro ruim.

Blijft er nog 150 euro over. Laten we dan nog een internetverbinding en mobiel abonnement afsluiten, houd je nog 100 euro per maand over. Daar gaan we de luxe dingen mee kopen. Wanneer jij 100 euro per maand opzij zet heb je na 1 jaar 1200 euro. Dat kan je gebruiken om een nieuwe mobiele telefoon te kopen, een nieuwe televisie te kopen of op vakantie te gaan.

Hulp nodig bij het opstellen van een budget? Plan een gratis en vrijblijvende afspraak in via VRLX.ga/afspraak of neem contact op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp