“Wie leent, wordt slaaf van de uitlener”

doorAlexander

“Wie leent, wordt slaaf van de uitlener”

leent, slaafOverweeg jij geld uit te lenen aan vrienden of familie? In deze blog leg ik uit waarom ik dat nooit meer zou doen. Daarin gebruik ik een spreuk uit de bijbel, “Wie leent, wordt slaaf van de uitlener”. Deze spreuk bespreek ik in deze blog op een nuchtere, niet Bijbelse manier.

Wel of niet gelovig, jij bent welk om om jouw reactie achter te laten aan het eind van deze blog. Voor vragen en opmerkingen mag je natuurlijk ook altijd contact opnemen. Heb jij het idee dat jij zonder lening niet verder kunt komen? Plan dan direct een gratis intakegesprek in. Veelal is dat genoeg en hoef jij daarna niets te betalen voor verdere coaching.

Waarom is geld lenen of uitlenen een slecht idee?

Sinds ik persoonlijk ben gestopt met het lenen van geld is het saldo van mijn bankrekening gestegen van 1000 euro negatief naar 1500 euro positief. Dat klinkt als een kleine stap, echter heb ik ook mijn studieschuld (3000 euro) en creditcard (2500 euro) afgelost. Daarbij heb ik inmiddels ook de eerste stap gezet om stap 3 te bereiken.

1000 euro voor stap 1, en er staat nu ook 500 euro op de spaarrekening voor stap 3. In 2018 zal de 10.000 die ik wil hebben voor stap 3 ook willen hebben. Dat gaat lukken dankzij een extra baan en flink wat geluk met eerdere investeringen die ik heb gedaan.

Hoe kan het nog beter worden in mijn leven?

De verwachting is dat mijn salaris de komende 12 maanden ook flink omhoog zal gaan. Een verdubbeling betekent ook een verdubbeling in de snelheid dat ik mijn hypotheek aflos.

Daarnaast heb ik een investering gedaan in Bitcoin. Niet verstandig, omdat ik toen nog schulden had, toch is ht erg positief uitgepakt.

Mocht Bitcoin flink stijgen in waarde de komende 12 maanden betaal ik one bruiloft van de bitoin en betaal ik daar mogelijk ook direct een deel van mijn hypotheek mee af. In september verwacht ik dat ik ongeveer 1 hele bitcoin heb. Extra inkomsten zullen daar ook bij blijven komen via andere Bitcoin systemen.

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

2 reacties tot nu toe

DwaasGeplaatst op4:55 pm - jan 31, 2021

Geld is zonde wortel van t kwaad dat weet zelfs een dwaas

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp