Leer zelf te besparen, dan hoef ik het niet te doen!

doorAlexander

Leer zelf te besparen, dan hoef ik het niet te doen!

Zojuist deelde ik de blog “700 euro besparen in 12 minuten“, waar duidelijk nog wat verdere uitleg voor nodig is. Daarom deze blog. In deze blog leg ik uit hoe ik zelf aan de beste deals kom zodat jij deze kunt gebruiken om zelf 700 euro te besparen. Mogelijk lukt dat niet in 12 minuten, zo zie je wel de mogelijkheden.

Een kleine greep uit de reacties van het bericht op Facebook:

“Trappen de mensen daar echt in dan?”

“Commerciel boefje”

Mensen hebben verder het idee dat besparen enkel gaat om de energierekening omdat daar de oorspronkelijke vraag over ging. Er is echter veel meer waarop kan worden bespaard. Denk daarbij aan de mobiele telefoonrekening, internet thuis. Denk aan de boodschappen, kortingen, acties, eten buiten de deur. Denk aan de kosten voor vervoer, onderhoud aan de auto, fiets en de kosten voor het Openbaar Vervoer.

Hoe bespaar je dan 700 euro?

Laat ik dan toch beginnen met energie. Energie is een makkelijke besparing. Vergelijk eens via VanDijl.ga/energie, dat scheelt al snel 20 tot 50%. Mijn besparing was 250 euro per jaar, en mooi begin.

Dan de mobiele telefoonrekening. Ik bel veel, dus onbeperkt bellen spreekt mij erg aan. Een (dure) nieuw smartphone heb ik niet nodig. Dus ik sloot mijn abonnement af via VanDijl.ga/simpel, 5 euro per maand voor onbeperkt bellen en 500 SMS berichten. Toch een beetje data nodig? 10 euro per maand en je hebt er 5GB per maand bij.

Als ik kijk naar een gemiddelde telefoonrekening (30 euro per maand) scheelt dit ook alweer 240 euro per jaar. 490 euro tot nu toe bespaard. Dan internet, TV & vast bellen thuis. Veel mensen zijn nog klant bij het dure Ziggo en betalen bijna 50 euro per maand. Via VanDijl.ga/nle kan dat voor 29,95 per maand. Nog 240 euro bespaard, totaal 730 euro.

En ik ben nog niet klaar. Boodschappen worden voordeliger door vooraf een budget te plannen. Zo geven wij samen nu 90 euro per week uit door dat als budget te hebben. Cash geld opnemen aan het begin van de week en op is op. Tien euro voor kleding, tien voor uit eten en tien voor cadeaus. Voor spontane uitgaven budgetteren wij 20 euro.

Toch mijn hulp inschakelen? Plan een afspraak met mij in en neem contact op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.