Pas op met DUO! Lenen met een lage rente is lenen!

doorAlexander

Pas op met DUO! Lenen met een lage rente is lenen!

DUODeze blog gaat over DUO, de dienst uitvoering onderwijs! De manier die de overheid gebruikt om jou als hoger opgeleide persoon in de schulden te duwen. Het begint met lenen voor een studie. Vervolgens de mogelijkheid om extra te lenen met een lage rente.

Graag begin ik deze blog met mijn eigen verhaal. Ik heb geen minimuminkomen, ik heb ook een DUO lening gehad. Voor mij ontstond deze lening omdat ik mijn studie niet heb afgemaakt. Tegenwoordig krijg je deze lening al bij het begin van de studie.

Het doel van deze blog is jou duidelijk te maken dat een DUO lening ook een lening is. Betaal eenmalig te laat en je krijgt de extra kosten voor incassobureau’s en deurwaarders. Uit eigen ervaring weet ik dat deze kosten flink op kunnen lopen.

Hoe nu verder met DUO

Mijn studieschuld was op het moment dat ik begon met aflossen nog zo’n 2500 euro. Door een extra vanuit de familie kon ik deze 2500 euro in 1 keer afbetalen. Naast de rente (minder dan 1%) betaalde ik honderden euro’s aan incasso en deurwaarderskosten. Eigen schuld en zonde van mijn geld.

Ik heb een eigen bedrijf en verdien daar aardig mee. De ene maand meer dan de andere maand. Vast in ieder geval voldoende om mijn hypotheekrente te betalen en de vaste lasten.

Vanaf dinsdag stort ik iedere extra euro die binnenkomt direct naar mijn hypotheek. Inmiddels heb ik stappen 1 en 2 van het 7-stappenplan doorlopen. 1000 euro staat opzij (stap 1) en mijn schulden zijn afgelost (stap 2).

Ik ben nu 35 en heb nog 127.500 aan hypotheek. Een minimuminkomen is tegen de 1500 euro per maand. Dat geld gaat voor 100% naar het aflossen van de hypotheek. Daarnaast ga ik laten zien hoe het mogelijk is om vanuit een eenvoudige baan te groeien naar een beter betaalde functie en hoe ik ook dan weer iedere euro naar de hypotheek stort.

Mijn advies, los iedere lening zo snel mogelijk af en volg het 7-stappenplan!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp