Bespaartip: Zeg de loterij op en ga sparen!

doorAlexander

Bespaartip: Zeg de loterij op en ga sparen!

LoterijSpeel jij mee met de postcodeloterij, vriendenloterij, lotto, staatsloterij, bankgiroloterij of een andere loterij met de kans om veel geld te verdienen? In deze blog ga ik jou uit de droom helpen. Ik laat de feiten zien waardoor jij de loterij wilt opzeggen!

Een loterij word ook wel een belasting voor de arme genoemd. De kans op een grote prijs is namelijk zo ontzettend klein dat je beter geld goed kunt investeren of gewoon zelf kunt sparen.

De rest van deze blog gaat over de cijfers en berekeningen van jouw “win-kans” op basis van een spaarrekening en op basis van meespelen in de loterij.

Win-kans en spaarrekening vergelijken

Als jij 10 jaar 10 euro op een spaarrekening zet heb jij (zonder rente mee te rekenen) over 10 jaar een bedrag bij elkaar gespaard van 1200 euro. Rekeninghoudend met een gemiddelde rente op een spaarrekening zal het bedrag in de huidige tijd niet heel veel hoger worden.

Speel jij mee met een loterij, dan wordt gemiddeld zo’n 70% van de inleg omgezet in prijzengeld. Snel rekenen blijft er van 10 euro dus ongeveer 7 euro over. Na 10 jaar meespelen met de loterij voor een bedrag van 10 euro per maand heb jij gemiddeld slechts 840 euro over. De kans dat jij niets meer hebt is daarbij erg groot.

Het maken van een goed budget helpt jou om het gevoel te krijgen alsof je de loterij hebt gewonnen. Jij gaat namelijk iedere maand geld overhouden!

Waarom spelen mensen dan nog mee met de loterij?

Mensen spelen mee jagen naar een droom. Deze droom kan echter makkelijker gerealiseerd worden dan jij denkt. Wil jij met mij in gesprek over jouw dromen en hoe jij die (ongeacht jouw inkomen) kunt verwezenlijken? Ga naar VRLX.ga/afspraak en plan een afspraak met mij in.

Tijdens onze afspraak gaan wij jouw budget doornemen. Zo weet jij precies hoeveel geld jij over kunt houden aan het einde van de maand.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp