MSNP en WSNP kunnen voorkomen worden!

doorAlexander

MSNP en WSNP kunnen voorkomen worden!

MSNP en WSNPDe Minnelijke Schuldhulpverlening Natuurlijke Personen (MSNP) en de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) kunnen in 90% van de gevallen te voorkomen. In deze blog leg ik uit hoe jij dat kunt doen en hoe jij ons traject kunt laten financieren door jouw gemeente.

Als budgetcoach help ik dagelijks mensen om te ontsnappen uit de schulden. Keer op keer blijkt de oorzaak hetzelfde te zijn. Meer willen kopen dan wat iemand op dat moment kan betalen. Daar komen dan extra kosten bij zoals rente, incassokosten en soms zelfs een deurwaarder.

Al deze kosten zijn onnodig en kunnen eenvoudig worden voorkomen. Via VanDijl.ga/boek download je nu het GRATIS boek om het stappenplan en budget te kunnen bekijken.

MSNP en WSNP voorkomen? Maak een budget!

De enige manier om uit de schulden te blijven en iedere vorm van schuldsanering te voorkomen is een budget te maken. Het budget heeft mij geholpen om exact te bepalen waar elke euro heen gaat voordat het geld binnenkomt. Zo weet ik ook vooraf hoeveel geld ik over ga houden voor eventuele spontane uitgaven.

Met een budget weet je ook wat je met schuldeisers kunt afspreken. Het is in veel gevallen zelfs mogelijk om een 50% bod te doen en op die manier nog veel sneller van jouw schulden af te zijn, op voorwaarde dat je dan wel het bedrag snel weet te betalen. Incassobureaus en deurwaarders willen niet te veel openstaande dossiers hebben, dus wanneer een aflossing lang duurt hebben dit soort bedrijven vaak liever dat er in korte tijd een lager bedrag wordt afgelost.

Natuurlijk zijn er ook mensen die het overzicht helemaal kwijt zijn en de problemen toch opgelost willen krijgen. Neem dan contact op met jouw gemeente en verwijs ze gerust door naar deze website. Via de speciale link VanDijl.ga/gemeente kom je direct op deze pagina.

Zelf een afspraak met mij maken? Ga naar VanDijl.ga/afspraak.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

  1 reactie tot nu toe

  Edith van ’t HoffGeplaatst op3:44 pm - jun 21, 2019

  Hallo Alexander,

  Met heel veel moeite is het gelukt Iemand rna SHV in de WSNP te krijgen, december 2016. Zou hij komende december na 18 jaar van een ellendige lening van de ABN- AMRO en paar gevolgen daarvan, af zijn.
  Echter was de pas aangestelde bewindvoerder niet ‘Tactisch en trapte Willem die voor zich nooit schulden maakte, op zijn ziel. Na woordenwisseling is ze vertrokken en heeft bij de rechtbank voor elkaar gekregen dat hij uit de WSNP is gezet. Heel erg spijtig want ze deelde mij nog mee dat zijn inkomen geen ruimte liet voor boedelbijdrage! Hoger beroep en cassatie niet tijdig ingediend doordat zij postembargo niet had laten opheffen en hij post te last kreeg.
  Ook een keer korting op SZW uitkering van 30 % omdat hij niet wist van een afspraak!
  Begrijp ik goed dat hij nu 10 jaar niet meer opnieuw WSNP kan aanvragen?
  Is MSNP een optie? Kan iemand met die bank gaan onderhandelen?
  Hij is nu 60 en de rek is eruit.
  Zo mogelijk je advies.
  Dank

  Edith

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Direct hulp? WhatsApp