NS dagretour voor 7,50! Plus een borg van 40 euro!

doorAlexander

NS dagretour voor 7,50! Plus een borg van 40 euro!

7,50 dagretourWist jij dat het mogelijk is om voor 7,50 door heel Nederland te reizen? Begin in Groningen, ga naar Amsterdam, terug, het maakt niet uit! Meer dan 7,50 hoef jij nooit meer te betalen voor een treinrit en ik ga uitleggen hoe jij dat doet in deze blog. Dat kan jou zomaar heel veel geld besparen!

Om te beginnen heb jij wel 47,50 nodig om deze reis mogelijk te maken, de 40 euro krijg je terug via de bank. Dat is nu eenmaal hoe het systeem werkt. Verder heb je een nieuwe OV-chipkaart nodig (liefst anoniem), waar jij de reis mee gaat maken. Het saldo op de nieuwe OV-chipkaart nodig voor deze reis is 40 euro. Je kunt zelfs het stadsvervoer gebruiken, check ook daar niet uit om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Hoe werkt de 7,50 dagretour?

Heel simpel. Door niet uit te checken komt jouw rit binnen enkele dagen als incompleet te staan op Uitcheckgemist.nl. Jij kunt vervolgens het complete bedrag terugvragen door het begin- en eindstation als gelijk in te vullen. Begint jouw reis bijvoorbeeld op Amsterdam Centraal, vul dat dan in als begin- en eindstation.

Op de terugreis doe jij precies hetzelfde en ook die reis vul je met hetzelfde begin- en eindstation. De 40 euro staat klaar om opgehaald te worden, dat doe je, vervolgens geef je de OV-chipkaart op als vermist en krijg je het geld binnen enkele weken terug op jouw rekening. De enige kosten die daadwerkelijk zijn gemaakt zijn de 7,50 kosten voor de nieuwe OV-chipkaart.

Volgens de website Uitcheckgemist.nl kan je bij NS maximaal 3 keer een incomplete reis (incheck zonder uitcheck) terugvragen. Daarom kan dit slechts 1 keer, een heenreis en terugreis worden immers gezien als losse transacties. Je zou de volgende dag, of later nog een reis kunnen maken en zo 3 ritten kunnen maken voor 7,50.

Heb jij tips om nog meer te besparen op de kosten van het openbaar vervoer? Deel deze door jouw reactie achter te laten. Wil jij met mij in contact komen? Plan gerust een afspraak in zodat ik jou persoonlijk verder kan helpen.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp