Regels: Waarom houden mensen zich daaraan?

doorAlexander

Regels: Waarom houden mensen zich daaraan?

regels

Soms zijn regels best goed. Daar zal ik niet over klagen. Ook zijn er dingen waar ik totaal niet achter sta. Daarover gaat deze blog. Lees snel verder!

Weten welke regels ik over val? Neem contact op!

Ik vind het bijvoorbeeld heel naar dat bedrijven in een monopoliepositie zoals de Nederlandse Spoorwegen en veel busvervoerders ongeveer alles mogen. Met de OV-chipkaart is het kinderlijk eenvoudig om jou als reiziger altijd automatisch de beste prijs te geven. Toch geven de OV-bedrijven de voorkeur aan zo’n 1000 verschillende abonnementen en combinaties. Deze blog gaat onder andere over NS flex en andere manieren om regels te overtreden zonder gevolgen.

Kom een keer langs om over de regels te praten! Maak een afspraak!

De stappen die jij kunt zetten om daadwerkelijk in overtreding te gaan leg ik hier niet uit. Dat heeft te maken met de juridische implicaties die dit zou kunnen hebben. Ik blijf graag in goed contact met de bedrijven, die overigens op de hoogte zijn van wat k doe.

Welke regels worden overtreden?

Op dit moment zit ik in de trein met een NS Flex abonnement. Daar heb ik vorige maand 5 euro voor betaalt, de rekening zal ik niet ontvangen. Naar mijn mening overtreed NS zelf de regels voor redelijkheid door de beste prijs niet automatisch door te geven aan de klant. Ik heb NS tot januari dit jaar gegeven om dit probleem te verhelpen, dat heeft het bedrijf niet gedaan.

Meer weten over de regels? Neem contact op!

Verder is het vrij eenvoudig om inkomsten te verzwijgen. Zo kan vrijwel iedereen met gemak zwart bijverdienen. Door de bewijslast die de belastingdienst moet aanvoeren kan vrijwel iedereen ook deze regels overtreden. Een onredelijkheid in het systeem is hier dat je ook over cryptocurrencies belasting zou moeten betalen, terwijl deze alleen met euro’s betaalt mag worden.

Meer weten over dit onderwerp? Plan een afspraak!

Wat dan nog overblijft zijn de mogelijkheden om echt te frauderen. Daar ga ik hier niet over schrijven, hoewel ik er genoeg weet.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp