Roodstand op jouw betaalrekening? Schaf het VANDAAG af!

doorAlexander

Roodstand op jouw betaalrekening? Schaf het VANDAAG af!

roodstandAls jij je gaat realiseren wat een roodstand kost wil jij het ook niet meer. Toen ik ging berekenen wat ik jaarlijks kwijt was aan de roodstand tijdens mijn studententijd heb ik er direct alles aan gedaan om nooit meer rood te staan!

Ik had een roodstand bij de Rabobank van 1000 euro. Dat is ongeveer mijn hele studententijd zo gebleven. De rente ergens tussen de 7 en 14%, laten we voor dit voorbeeld rekenen met 14%.

140 euro per jaar betaalde ik dus 560 extra om dit geld te mogen lenen. Later, na de studie verhoogde ik de roodstand naar 6000 euro, 840 euro per jaar! Allemaal kosten die ik nu niet meer maak!

Video uitleg over de hoogte kosten van een roodstand

Hoe kan je nog meer ongemerkt rood staan?

Koop iets bij Wehkamp en je krijgt een acceptgiro voor een klein deel van het bedrag. De rest wordt automatisch als krediet genoteerd tegen een hoge rente. Dit gebeurt ook als je achteraf betaalt via een andere service.

Zelfs achteraf betalen zonder rente is een slecht idee. Een enorm groot aantal mensen die van zo’n dienst gebruikmaakt betaalt daar toch rente over. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen toch nog iets anders moeten betalen. Spaar eerst, koop pas als je het geld hebt.

Hoe mijn leven na de roodstand veranderde

De laatste lening die ik heb afgelost is mijn studieschuld. Deze kostte mij ongeveer 50 euro per maand, ook dat is nu 50 euro extra die ik heb om te leven. Natuurlijk zet ik ook voldoende geld opzij om 3 tot 6 maanden levensonderhoud op een losse rekening te krijgen.

Er zijn 7 stappen naar financieel succes. Voordat ik de stappen ging doorlopen zat ik 10 jaar in de schulden. Sinds deze stappen was ik binnen 2 jaar helemaal schuldenvrij.

Geen schulden betekent ook geen rente. Geen rente betekent dat ik meer geld over weet te houden. Nu kan ik echt aan mijn pensioen en toekomstig inkomen werken!

Heb jij hier vragen over? Neem gerust even contact met mij op.

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp