Schoolgaande kinderen? Hoe kom jij september door?

doorAlexander

Schoolgaande kinderen? Hoe kom jij september door?

Schoolgaande kinderenSeptember is een dure maand voor ouders. Schoolgeld, nieuwe agenda, pennen, potloden en nog veel meer kosten. In deze blog leg ik uit hoe ook jij de maand september makkelijk door kunt komen, zelfs met schoolgaande kinderen.

De kosten voor school en alle spullen die voor school nodig zijn worden ruim voorafgaand aan het schooljaar bekend gemaakt. Laten we zeggen 300 euro, inclusief de kosten van een laptop of tablet die vaak wel nodig is, pennen, schriften, enzovoort. Dat komt neer op minder dan 30 euro per maand, gespaard over de periode van een jaar. Door geld opzij te zetten zijn de schoolkosten ineens heel erg behapbaar.

In deze blog leg ik uit hoe wij dat met andere kosten doen en hoe wij daardoor enorm veel geld overhouden. Deze blog gaat verder waar de “potjes” om uit de schulden te komen ophouden.

Welke extra potjes zijn er voor schoolgaande kinderen?

In deze blog voeg ik 2 extra potjes toe. Een potje voor scholingsuitgaven en een potje voor zakgeld die jij samen met jouw schoolgaande kinderen gaat beheren. Vraagt jouw kind naar een bepaald product, leg dan uit wat het kost aan de hand van de “centjes” in de potjes. Een Playstation 4 bijvoorbeeld, kost op het moment van schrijven 299 euro exclusief spelletjes. De SNES Mini Classic kost 89 euro via dezelfde winkel inclusief 21 spelletjes.

Nu is een playstation 4 natuurlijk cool, de SNES Mini is dat niet. Toch zal er een keus gemaakt moeten worden. Laten we ook iets kleiner pakken, een Magnum bij de snackbar gemiddeld 2,25. Bij de AH kost het (buiten de Bonus aanbiedingen) 4,49 voor 6. Dat komt neer op nog geen 75 cent per stuk. Ruim 60% goedkoper!

Met dit soort uitleg help jij schoolgaande kinderen niet alleen om geld te begrijpen, jij zorgt er ook voor dat kinderen leren om slimmer met geld om te gaan. Laten we dan eens zeggen dat jouw schoolgaande kinderen ieder 10 euro zakgeld krijgen. Zet daarvan 1,50 (15%) op een aparte rekening en “investeer” dit geld. Mogelijk zelfs via jouw eigen beleggingsrekening. Laat jouw kinderen na enkele jaren zien hoeveel meer het geld waard is geworden. Jouw schoolgaande kinderen zullen ook het belang van investeren gaan zien.

Wil jij slimmer met geld om leren gaan? Voel je vrij om een afspraak met mij in te plannen. Ik help jou graag om alles meer op de rit te krijgen.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp