#Schuldenvrijemaandag: Wat doe jij vandaag om uit de schulden te komen?

doorAlexander

#Schuldenvrijemaandag: Wat doe jij vandaag om uit de schulden te komen?

#schuldenvrijemaandagVandaag is het #Schuldenvrijemaandag! Tijd om een stap te zetten naar een schuldenvrij leven! Vandaag deel ik mijn tips voor wat ik heb gedaan om uit de schulden te komen. Zo houd ik nu iedere maand geld over, wat ik investeer voor mijn pensioen.

Deze blog zal er een zijn met de nodige harde lessen. Ik ben hier niet om aardig gevonden te worden, mijn doel is jouw leven beter te maken.

Een beter leven begint met een leven zonder schulden, een helder budget en vooral alles op een rij zetten.

Wat maakt #Schuldenvrijemaandag bijzonder?

Vandaag staat in het teken van het opstellen van een budget. Ik zal uitleggen hoe ik ons gezamenlijke budget heb opgesteld. Dankzij dit budget ben ik helemaal uit de schulden, mijn vriendin heeft nog een kleine studieschuld, maar die zullen we ook snel gaan aflossen.

Het budget begon met realiseren hoeveel geld wij uitgeven per week. Gemiddeld was dat 70 tot 100 euro per week aan boodschappen bijvoorbeeld. Dat bedrag hebben we op 90 euro vastgesteld inclusief incidentele aankopen. Wij hebben 10 euro voor cadeaus en incidentele uitgaves (niet noodzakelijke dingen) en hebben ook een klein budget voor vervoer en fietsreparaties.

Wij gaan nu de 2e week in met het budget, waarbij alle boodschappen en niet-abonnement gerelateerde betalingen. In de supermarkt, winkel of wat dan ook betalen we alles met contant geld. De munten gaan in een spaarpot, waar nu al ruim 22 euro in zit.

Mijn tip voor deze eerste schuldenvrije maandag is stel een budget op! Heb jij daar wat hulp bij nodig? Plan een afspraak in via VRLX.ga/afspraak. Wij nemen dan de tijd om jouw inkomsten, uitvagen en schulden op een rij te zetten. Het enige doel is jou binnen maximaal 2 jaar volledig uit de schulden te helpen.

De stap daarna is een einde maken aan iedere lening in de toekomst. Jij gaat niet meer lenen voor een telefoon, betaalt iedere webwinkel vooraf (niet achteraf) en gaat ook nooit meer rood staan op de bankrekening!

Hebben we een deal? Laat jouw reactie achter!

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Direct hulp? WhatsApp