Slogan van de Belastingdienst en de werkelijke betekenis van BSN

doorAlexander

Slogan van de Belastingdienst en de werkelijke betekenis van BSN

Slavernij is uitgeroeid in het grootste deel van de wereld. Toch werkt de Nederlandse werknemer ruim 50% van de tijd voor niets! Hoe hoger het salaris, hoe meer uren jij voor niets moet werken.  De slogan: “Leuker kunnen we het niet maken” is duidelijk. Want als ik 50% van mijn tijd letterlijk als loonslaaf werk krijgt de S in BSN ineens een hele andere betekenis.

Wie nu denkt dat ik deze blog schrijf om een einde te maken aan de belastingdienst heeft het bij het juiste eind. Er is namelijk nog een vorm van belasting die veelal wordt vergeten. Een extra belasting waar iedereen mee te maken heeft. Deze vorm is zo geheim dat het “Burgerlijk Slaven Nummer” steeds letterlijker kan worden genomen.

Mijn doel is dat jij, na het lezen van deze blog, slimmere keuzes gaat maken met jouw geld en jouw inkomen. De overheid staat niet aan jouw kant, de industrie kan vrijwel alles beter, goedkoper, sneller en efficiënter dan hoe de overheid nu werkt. Schuldhulp (of feitelijk gebrek aan hulp) krijgt een rode draad door deze blog, dat is uiteindelijk de reden dat ik de blog schrijf. Wil jij reageren? Neem contact op of reageer onderaan deze blog.

Wat maakt de slogan van de belastingdienst zo ernstig?

Slogan belastingdienstWaarom moeten we het burgerlijk slavennummer allemaal gebruiken? Leuker kunnen we het niet maken? Als dat de basis is van de dienstverlening, dan zal dat ook de werkelijkheid zijn. En het wordt helemaal “niet leuker” als straks alle medewerkers van de Belastingdienst (een fout woord op zich) op straat komen te staan en zich moeten realiseren dat ze niets nuttigs kunnen doen voor de maatschappij.

Het deel van de slogan “wel makkelijker” heeft in deze context ook een negatieven ondertoon. Het is natuurlijk zo dat ze het “wel makkelijker” kunnen maken. Echter doet de organisatie het niet, want als je het makkelijker maakt, met de kortzichtigheid van de overheid kan ook dat slechts zeer tijdelijk.

Mogelijk het meest ernstige is nog wel de belasting die op geen enkel aanslagbiljet vermeld staat. Deze vorm van belasting is wat de centrale bankiers berekenen. Inflatie zorgt ervoor dat onze spullen steeds minder waard worden en steeds meer kosten in de aanschaf. In 1999 kocht ik nog een prepaid mobiele telefoon voor 99 gulden (ongeveer 45 euro), een vergelijkbaar modern toestel kost nu minimaal 200 euro.

Kijk dan naar de kosten voor een woning. Mijn ouders kochten een huis in Hilversum voor 100.000 gulden (ongeveer 45.000 euro). Dit huis is laatst verkocht voor ruim 1 miljoen euro! Dat in 35 jaar tijd. Als we dan inflatie met schulden gelijk gaan trekken zie je waarom het noodzakelijk is om geld slim te investeren. Als we de mobiele telefoon van 1999 vergelijken met de smartphone van nu zit daar best een verschil tussen.

Inflatie, schulden en waarom je daar overheen moet komen

Dan komen we dus op inflatie, waardoor het bedrag aan schulden alleen maar minder lijkt te worden. Omdat inflatie op de meeste gekochte producten en de waarde alleen maar daalt (de telefoon uit 1999 is nu te koop voor nog geen 10 euro) kost geld lenen uiteindelijk gewoon geld. Hoe je het ook bekijkt.

Geld aflossen scheelt maandlasten en helpt dus om op termijn geld over te houden.

Wil jij hier verder over praten? Ga naar VanDijl.ga/afspraak.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp