Smartphone voor 50 euro, kan dat?

doorAlexander

Smartphone voor 50 euro, kan dat?

Smartphone 50 euroEen iPhone X kost ruim 1000 euro. De Samsung Galaxy S9 ruim 600 euro. Enorme bedragen voor een apparaat wat in de basis ontworpen is voor bellen, SMS en tegenwoordig ook sociale media. Maar is een smartphone mogelijk voor 50 euro? Wat mij betreft, ja!

Tip: Android 8.1 smartphone koop je voor 50 euro en minder via VanDijl.ga/android8.1, is Android 8.0 goed genoeg, ga dan naar VanDijl.ga/android8.0. Wil jij gewoon een telefoon, ongeacht welke Android versie, ga naar VanDijl.ga/android.

Mijn naam is Alexander van Dijl, ik heb geen smartphone. Mijn telefoon is een simpele Alcatel OneTouch, gekocht voor 10 euro bij de Mediamarkt. Daar heb ik zelf een abonnement bij afgesloten bij Simpel. Het abonnement voor onbeperkt bellen, SMS en 250mb data (wat ik niet gebruik) kost 7,50 per maand. Sluit ik het vandaag opnieuw af, dan kost het 5 euro per maand, de eerste 6 maanden 1 euro.

Is een 50 euro smartphone zo goed als een Galaxy S9 of iPhone X?

Nee. Een telefoon wat 12 tot 20 keer meer kost dan het 50 euro toestel, te koop bij AliExpress, gaat niet hetzelfde doen als een iPhone. De iPhone X wordt volgend jaar vervangen door de iPhone 11, iPhone Y of een andere nieuwe naam. Dit toestel zal opnieuw 1000 euro of meer gaan kosten. Het 50 euro toestel is een stuk makkelijker te vervangen. Omgerekend kost het jaarlijks vervangen van het 50 euro toestel minder dan 5 euro per maand.

Hulp nodig met het kiezen van jouw nieuwe telefoon? Bel 030 655 1979 of plan een vrijblijvende afspraak met de budgetcoach. Dat kan via VanDijl.ga/afspraak. Ik help jou dan om jouw budget inzichtelijk te krijgen. Uit te rekenen wat die iPhone X of Samsung S9 nu echt kost.

Gisteravond hoorde ik iemand die leeft op een uitkering praten over zijn nieuwe Samsung Galaxy S9 wat 40 euro per maand kost. Met dat bedrag had deze persoon in 1 maand een AliExpress telefoon kunnen kopen en de rest van het abonnement voor 10 euro per maand kunnen uitzitten. Ik zeg 10 euro per maand, omdat er dan ook nog een flinke hoeveelheid data bij het Simpel abonnement zit. Op het moment van schrijven van deze blog zelfs 5GB!

Wat is jouw mening over dit abonnement? Wat is jouw mening over goedkopere toestellen? Deel jouw reactie onder dit bericht, zodat anderen daar ook weer van kunnen leren.

Voor andere vragen, neem gerust contact met mij op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp