Spaartip: Zet jouw spaargeld bij een andere bank!

doorAlexander

Spaartip: Zet jouw spaargeld bij een andere bank!

SpaargeldUit onderzoek van de Rabobank in België blijkt dat mensen die spaargeld zichtbaar op de rekening hebben meer uitgeven en dus minder sparen.

In stappen 1 en 3 van het 7-stappenplan is sparen een enorm belangrijk doel. Daar gaat het niet om rente, maar puur om het geld opzij (leren) zetten. Mocht jij nog niet op de hoogte zijn van de 7-stappen voor jouw spaargeld, download het boek “Geheimen van een budget” gratis via VanDijl.ga/boek.

De tips die de Rabobank deelt laat zien hoe 50 euro anders besteed wordt wanneer het spaargeld niet direct in het zicht staat. Mijn advies gaat daarbij nog een stap verder. Ik zeg, geld wat je niet ziet wordt slimmer besteed! Nikki en ik geven wekelijks 90 euro uit aan boodschappen. Daarnaast reserveren we 10 euro (cash) voor kleding, cadeau’s en uit eten. Voor de spontane aankopen wordt wekelijke 20 euro in de pot gestopt. Lees de blog over de potjes, want ook nadat jij schuldenvrij bent zijn deze zeker nog relevant.

Meer weten of een afspraak maken? Ga naar VanDijl.ga/afspraak.

Bij welke andere bank moet mijn spaargeld?

Die keus is aan jou. Wil jij toegang tot jouw geld via telefoon? Via internet? Beide? Wil jij binnen een dag over jouw geld beschikken of kan jij daar wat langer op wachten? Allemaal keuzes die jij moet maken.

Persoonlijk heb ik mijn spaargeld bij KNAB. Omdat ik geen apps gebruik zie ik dit spaargeld feitelijk niet. Hierdoor is het lastig om het uit te geven en zeker spontaan geef ik geen spaargeld uit. Door de potjes geef ik zelfs geen geld spontaan uit wat op de rekening staat.

Ik schrijf deze blog vanuit de trein van Utrecht naar Rotterdam, een bankpas heb ik niet eens bij me. Wel een telefoon, dus als er echt iets is kan ik naar het thuisfront bellen.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.