Tegenslagen in stap 2, hoe ga je daarmee om…

doorAlexander

Tegenslagen in stap 2, hoe ga je daarmee om…

TegenslagenVorige week sprak ik een cliënt voor wie het mij gelukt is om de helft te bieden voor 3 schulden. Twee van de drie incassobureaus stuurde binnen de gestelde tijd een antwoord, slechts 1 van de 3 ging akkoord met het voorstel. In 1 klap loste wij hierdoor 250 euro schuld af! Mijn cliënt zag tegenslagen!

Ik was gemotiveerd, mijn cliënt niet. Ik zag een succes omdat 1 van de 3 schuldeisers akkoord ging met ons voorstel. Mijn cliënt zag 2 schuldeisers die niet akkoord gingen en daarom een gebrek aan succes.

In iedere tegenslag heeft ook positieve kanten. Zelfs wanneer alle schuldeisers ons voorstel hadden afgewezen was het prima, dan hadden we daar een les uit kunnen halen. Misschien was ons voorstel wel niet goed.

Welke tegenslagen komen nog meer voor bij stap 2?

Een grote tegenslag die voorkomt in stap 2 is dat het noodfonds uit stap 1 nodig is. Dat een koelkast kapot gaat of dat de wasmachine het ineens begeeft. Deze tegenslag heeft ook iets moois. Het is namelijk zo dat wanneer jij vanuit deze tegenslag de wasmachine hebt kunnen vervangen, jij dat hebt gedaan omdat jij slimmer met geld omgaat.

Voorheen had jij langere tijd zonder wasmachine gezeten, nu heb jij juist een oplossing gevonden. Het positieve aan dit soort tegenslagen is dat je wel een vooruitgang weet te boeken. Jij hebt waarschijnlijk al een stuk van jouw schuld afbetaald wat jij eerder niet gedaan zou hebben.

Wil jij de 7-stappen volgen om uit de problemen te komen? Download mijn digitale boek gratis! De kennis uit dit boek heeft al duizenden euro’s opgeleverd, ik verwacht binnen 2 jaar de eerste miljonairs te gaan zien die de kennis hebben toegepast.

Wil jij zelf ook beter omgaan met tegenslagen? Plan dan een afspraak met mij in. De intake is geheel gratis en verplicht jou tot niets. Aan het einde van de intake zal ik jou vertellen welke mogelijkheden er zijn om met mij verder te gaan.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct hulp? WhatsApp