Tip om te besparen op jouw OV-reiskosten

doorAlexander

Tip om te besparen op jouw OV-reiskosten

OV-chipkaartReis jij regelmatig met het openbaar vervoer, dan zal jij waarschijnlijk bekend zijn met de website Uitcheckgemist.nl. Via die website kan je saldo terugvragen bij het vergeten uit te checken.

Nu hangt de OV-chipkaart gelukkig van losse eindjes aan elkaar en is het mij nu opnieuw gelukt om saldo terug te vragen voor dezelfde rit. Zo heb ik inmiddels al het geld terug wat de Nederlandse Spoorwegen mij afhandig hebben proberen te maken.

Feitelijk heb ik, dankzij Uitcheckgemist.nl nu 2 gratis ritten kunnen maken. De rit van vandaag maak ik vermoedelijk ook gratis en ik ga proberen om ook de terugreis gratis te maken. Mijn doel is te kijken hoe ver je kunt gaan in het gebruiken van het OV-chipkaart systeem. Uiteindelijk wil ik kijken of 100% gratis reizen mogelijk is.

Hoe bespaar je dan precies?

Officieel moet je bij iedere rit in- en uitchecken. Echter, door uitchecken over te slaan kan je via de website Uitcheckgemist.nl het volledige instaptarief terugkrijgen door simpelweg hetzelfde begin- en eindstation in te vullen. Zo heb je een geldig vervoersbewijs gehad voor de complete reis en krijg je ook nog eens 100% van het saldo terug.

Enige voorwaarde voor deze truc is een OV-chipkaart (kosten, 7,50) en minimaal 16 euro aan saldo. NS zelf geeft aan dat je 20 euro saldo nodig hebt. In de praktijk is dat minder, omdat je 4 euro negatief saldo op de OV-chipkaart mag hebben.

Mocht het enkel mogelijk zijn om 3 keer niet uit te checken (zoals ook op de website Uitcheckgemist.nl staat aangegeven) wordt de besparing iets ingewikkelder. De besparing werkt dan door het saldo terug te vragen wat nog op de OV-chipkaart staat. Dat kan door deze als vermist / gestolen op te geven. Jij betaalt dan natuurlijk wel de 7,50 kosten voor de OV-chipkaart.

Wil jij de exacte stappen weten om dit mogelijk te maken? Laat jouw reactie achter onder dit bericht of neem contact met mij op.

 

 

 

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.