Tweede of derde huis zonder hypotheek, kan dat?

doorAlexander

Tweede of derde huis zonder hypotheek, kan dat?

hypotheek zonder schuldMijn eerste hypotheek sloot ik een aantal jaar geleden af. Aflossingsvrij, 129.000 euro. Dit jaar heb ik eindelijk de eerste 1500 euro afgelost, nu wil ik er voor mijn 40e verjaardag helemaal vanaf! De volgende stap, nog een huis kopen! Met een tweede huis zal het eerste huis een inkomstenstroom worden…

Mijn eerste huis wordt een airbnb met een verwachte inkomstenbron van 2500 euro per maand. Voor het tweede huis zal in eerste instantie wel een hypotheek worden afgesloten. Geen 129.000 maar eerder 250.000. Met 2500 euro extra om af te lossen is deze hypotheek binnen 10 jaar zijn afgelost, puur op basis van de airbnb inkomsten. Door daar de 1500 euro tegenaan te gooien die ik al gebruikte om de eerste hypotheek af te lossen kan het zelfs al binnen 6 jaar!

Voor huis 3, 4, 5 enzovoort gaat het steeds makkelijker worden om dat zonder hypotheek te doen.

Hoe kom je aan een huis zonder hypotheek?

Een huis kopen zonder hypotheek is eenvoudig. Spaar voldoende om het huis te kunnen kopen zonder hypotheek. Als ik straks 2 afbetaalde huizen heb zonder hypotheek en een stabiel maandelijks inkomen van zo’n 2500 euro op basis van verhuur kan ik nog een vergelijkbaar appartement kopen binnen 5 jaar. Verhuur ik het volgende appartement voor een vergelijkbaar bedrag, dan kan het binnen 2,5 jaar. Voor mijn 60e verwacht ik in ieder geval 3 appartementen hebben voor de verhuur.

Een budget is de makkelijkste manier om geld te sparen. Zet iedere maand geld opzij tot dat jij zonder hypotheek een huis kunt kopen.

In het gratis boek, “Geheimen van een budget” lees jij de 7-stappen die ik heb gebruikt om uit de schulden te komen en de stappen die ik nu gebruik om mijn hypotheek af te lossen. Vanaf eind juni zal minimaal 1500 euro van de hypotheek af gaan, dat bedrag zal snel hoger worden, naarmate mijn inkomen ook verder zal toenemen.

Meer weten? Neem gerust contact met mij op.

Over de auteur

Alexander administrator

Alexander is jouw budgettrainer. Beschikbaar voor alles wat gaat over geld en geldzaken. Heb jij schulden? Alexander helpt jou daar binnen 24 maanden uit. Geen schulden, maar ook geen spaargeld? Alexander zorgt dat jij met een budget gaat leven om zo slimmer met geld om te gaan.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.